2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Több ezer embert hozott Kowalsky meg a Vega az érsekkerti „fergetegbe”

Illés György Cinó  |  2022. 09. 12., 13:00

Nagyot robbantott a „Csíplek Kalocsa!” Paprikafesztivál első napján Kowalsky meg a Vega – az esti koncertjük alatt bekövetkezett pénteki nézőcsúcs idején a színpad előtt egy gombostűt se lehetett leejteni, a parkolóban fölállított fesztiválszínpadtól kisebb-nagyobb csoportokban szinte a kertbe bevezető útig álltak az emberek. A sztárbanda előtt és után két DJ, Dominique és Hudák szolgáltatta a talpalávalót.

Az utat övező, vásáros standok környékén folyamatos jövés-menés, a bejáratnál lévő füves területet körülvevő büfékocsik környékén, a sörpadoknál már péntek estére gyakorlatilag teltház volt. Azt ugyan nem mondhatjuk, hogy megtelt a fesztiválhelyszín, ugyanis az Érsekkert még több nézőt is elbírt volna. De az már-már a kényelem rovására ment volna, és az viszont szinte biztos, hogy ennyi ember még soha nem szórakozott egyszerre az Érsekkertben.
Kukkantsanak be velünk a hangulatba!


A Fesztiválszínpad pénteki kínálatában két lemezlovas, DJ Dominique és DJ Hudák, valamint főműsorszámként egy országos sztárzenekar szerepelt. A hangulatot este fél nyolctól DJ Dominique „Fergeteg partyja” fűtötte a fél kilenckor kezdődött koncertig, amelynek lényege, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb hatású, legismertebb slágereiből, vidám, pörgős dalokból összeállított repertoárral és hatalmas kakaóval izzítja a DJ a közönséget.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A város eközben fölbolydult méhkasra emlékeztetett, a szombati piac idején sincs talán ekkora forgalom a városban, az utcákon szemlátomást idegenként érkezők kérdezősködtek, hogy merre találják az Érsekkertet.

Jelentjük, kisebb-nagyobb hányattatás után mind odaértek: Kowalsky meg a Vega koncertjének idejére gyakorlatilag megtelt az Érsekkert hátsó, május elsején a vidámparknak helyet adó nagy parkolójának jelentős részét kitevő nézőtér, és a bejárat felől eső füves, fás területen állva is sokan hallgatták a zenét. A koncertélményhez nagyban hozzájárult a remek fény és hangtechnika: a színpad mögötti LED-falon folyamatosan változó látvány és villogó lámpák nyújtotta vizuális élmény egészítette ki a zenei hatásokat, az első sorokban állóknak pedig minden dobütésre és basszushangra megrázták a nadrágszárát a hatalmas mélynyomók.

A közönség összetételéről viszonylag pontos becslésünk van: a zenekar frontembere kérésére a nézők kézfeltartással jelezték, hogy ki kalocsai, ki érkezett vidékről, és ki az, aki esetleg most járt először városunkban. Elmondhatjuk: a becslésünk szerint legalább háromezres, de inkább ötezer főhöz húzó hallgatóság körülbelül harmada-negyede lehetett kalocsai, túlnyomó többségük vidéki – bizonyára legnagyobbrészt a környező településekről, de távoli városokból is érkeztek Kalocsára meghallgatni Kowalskyékat –, és jó pár százan voltak olyanok is, akik azt jelezték, hogy még soha nem jártak Kalocsán – velük találkoztunk, amikor még a belváros egyirányú utcácskáin kóvályogva keresték a fesztivál helyszínét. A hangulatból ítélve, a nehezített odajutás ellenére nem bánhatták meg, hogy eljöttek.


A XXXI. Paprikafesztivál első napjára késő este DJ Hudák tette föl a koronát, akkora zúzással, amire már szegény néhai Öreg Tölgy tuskójában lakó hangyák is előjöttek körbenézni, hogy mi ez a nagy ricsaj, és ha már így előbújtak, meghallván a vérpezsdítő muzsikaszót, hatalmas össznépi szambába kezdtek, amiről alább mutatunk egy videót. De azt hozzátesszük: az igazi, fergeteges hangulat mégiscsak a nézőtér színpad előtti részén alakult ki, ám ott sajnos a mikrofonunk nem bírta a hangerőt.
Legközelebb tessék személyesen ott lenni!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK