2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Több ezer embert hozott Kowalsky meg a Vega az érsekkerti „fergetegbe”

Illés György Cinó  |  2022. 09. 12., 13:00

Nagyot robbantott a „Csíplek Kalocsa!” Paprikafesztivál első napján Kowalsky meg a Vega – az esti koncertjük alatt bekövetkezett pénteki nézőcsúcs idején a színpad előtt egy gombostűt se lehetett leejteni, a parkolóban fölállított fesztiválszínpadtól kisebb-nagyobb csoportokban szinte a kertbe bevezető útig álltak az emberek. A sztárbanda előtt és után két DJ, Dominique és Hudák szolgáltatta a talpalávalót.

Az utat övező, vásáros standok környékén folyamatos jövés-menés, a bejáratnál lévő füves területet körülvevő büfékocsik környékén, a sörpadoknál már péntek estére gyakorlatilag teltház volt. Azt ugyan nem mondhatjuk, hogy megtelt a fesztiválhelyszín, ugyanis az Érsekkert még több nézőt is elbírt volna. De az már-már a kényelem rovására ment volna, és az viszont szinte biztos, hogy ennyi ember még soha nem szórakozott egyszerre az Érsekkertben.
Kukkantsanak be velünk a hangulatba!


A Fesztiválszínpad pénteki kínálatában két lemezlovas, DJ Dominique és DJ Hudák, valamint főműsorszámként egy országos sztárzenekar szerepelt. A hangulatot este fél nyolctól DJ Dominique „Fergeteg partyja” fűtötte a fél kilenckor kezdődött koncertig, amelynek lényege, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb hatású, legismertebb slágereiből, vidám, pörgős dalokból összeállított repertoárral és hatalmas kakaóval izzítja a DJ a közönséget.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A város eközben fölbolydult méhkasra emlékeztetett, a szombati piac idején sincs talán ekkora forgalom a városban, az utcákon szemlátomást idegenként érkezők kérdezősködtek, hogy merre találják az Érsekkertet.

Jelentjük, kisebb-nagyobb hányattatás után mind odaértek: Kowalsky meg a Vega koncertjének idejére gyakorlatilag megtelt az Érsekkert hátsó, május elsején a vidámparknak helyet adó nagy parkolójának jelentős részét kitevő nézőtér, és a bejárat felől eső füves, fás területen állva is sokan hallgatták a zenét. A koncertélményhez nagyban hozzájárult a remek fény és hangtechnika: a színpad mögötti LED-falon folyamatosan változó látvány és villogó lámpák nyújtotta vizuális élmény egészítette ki a zenei hatásokat, az első sorokban állóknak pedig minden dobütésre és basszushangra megrázták a nadrágszárát a hatalmas mélynyomók.

A közönség összetételéről viszonylag pontos becslésünk van: a zenekar frontembere kérésére a nézők kézfeltartással jelezték, hogy ki kalocsai, ki érkezett vidékről, és ki az, aki esetleg most járt először városunkban. Elmondhatjuk: a becslésünk szerint legalább háromezres, de inkább ötezer főhöz húzó hallgatóság körülbelül harmada-negyede lehetett kalocsai, túlnyomó többségük vidéki – bizonyára legnagyobbrészt a környező településekről, de távoli városokból is érkeztek Kalocsára meghallgatni Kowalskyékat –, és jó pár százan voltak olyanok is, akik azt jelezték, hogy még soha nem jártak Kalocsán – velük találkoztunk, amikor még a belváros egyirányú utcácskáin kóvályogva keresték a fesztivál helyszínét. A hangulatból ítélve, a nehezített odajutás ellenére nem bánhatták meg, hogy eljöttek.


A XXXI. Paprikafesztivál első napjára késő este DJ Hudák tette föl a koronát, akkora zúzással, amire már szegény néhai Öreg Tölgy tuskójában lakó hangyák is előjöttek körbenézni, hogy mi ez a nagy ricsaj, és ha már így előbújtak, meghallván a vérpezsdítő muzsikaszót, hatalmas össznépi szambába kezdtek, amiről alább mutatunk egy videót. De azt hozzátesszük: az igazi, fergeteges hangulat mégiscsak a nézőtér színpad előtti részén alakult ki, ám ott sajnos a mikrofonunk nem bírta a hangerőt.
Legközelebb tessék személyesen ott lenni!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK