2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2022. január 18.
2022. 01. 18., 19:06
Viharkárok sokhelyütt - az 51-es útra is fa dőlt
A meteorológiai prognózisok viharos erejű szelet jelezte előre, és térségünkre is veszélyjelzést adtak ki hétfőre. Nem alaptalanul: a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak károkat. A legtöbb riasztás Győr-Moson-Sopron megyéből, a Dunántúl északi megyéiből és a főváros térségéből érkezett.

A legtöbbször az útra szakadt ágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat, de néhány esetben parkoló és közlekedő járművek is megsérültek a viharos szél miatt. Több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a szél, a tűzoltókat harmincegy ilyen esethez riasztották - írja a viharkárokról szóló összefgolalójában az Index. A portál cikke szerint a legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A cikk konkrét eseteket is kiemel, amelyek közt az térségünket a fővárossal összekötő főút is szerepel:

Az 51-es főúton, Áporkánál fa dőlt egy autó elé, a gépkocsi lesodródott az úttestről"

- áll a felsorolásban.

Számos további esetet is listáznak, így írnak arról, hogy 
Győrben, a Köztelek utcában két autóra faágak hasadtak, az 1-es főúton, Mosonmagyaróvárnál az úttestre dőlt egy fa, amelynek nekihajtott egy teherautó, a 85-ös főúton, Rábatamásinál egy kidőlt fa leszakított egy villanyvezetéket, s az meggyújtotta az aljnövényzetet, több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a viharos szél, Nemesvámosnál, a 77-es főúton pedig  egy kamiont borított föl.
424
   MAI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
Vakcina helyett sóoldatot adhatott be pácienseinek egy jánoshalmi doktornő
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
   TEGNAPI GYORS
2022. 05. 22., 19:07
Változékony idő várható a jövő héten
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Hamarosan elérheti eléri Magyarországot is a majomhimlő
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2022. 05. 21., 11:34
Kábítószer kereskedőket ítéltek el Kiskőrösön
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés