2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„A mór megtette kötelességét, maradhat!” – Visszavették Loibl László fizetését

Illés György Cinó  |  2017. 01. 31., 10:29

A korábbi, a Vagyonhasznosítási Kft. egyidejű ügyvezetése miatti többletfeladatok elismeréséül 600 ezer forintra megemelt bruttó bérről – 180 ezer forintos csökkentéssel – az eredeti szintre mérsékelte a Parkgondozó Kft. ügyvezetőjének havi bérét a tulajdonos kalocsai önkormányzat képviselő-testülete. Erről zárt ülésen döntöttek. Az ügyvezető maga kérte az eredeti, bruttó 420 ezer forintos szint visszaállítását.

Az ügyvezető javadalmazásának kérdése szóba került már testületi ülésen azt követően, hogy december 31-ei hatállyal lemondott a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetői pozíciójáról az egyidejűleg a Parkgondozó ügyvezetői posztját is betöltő Loibl László.

Akkor azonban nem vált kétséget kizáróan világossá, hogy mi az ügyvezető szándéka. Sőt az ülésen Szabó Balázs képviselő az ügyvezető jövedelmének esetleges csökkentését firtató kérdésére kapott válaszból és Loibl László egy elejtett megjegyzésből ítélve borúlátónak tűnt a kérdést illetően.

Minderről részletesen is beszámoltunk már „Szabó Balázs korai öröme” főcímmel megjelent cikkünkben, amelyben kitértünk az előzményekre is, azt is kiszámoltuk, hogy ez a csökkentés pontosan mekkora megtakarítást jelente – áttételesen – a városi büdzsében, és mi is várakozással tekintettünk a munkaadói jogokat gyakorló polgármester és az ügyvezető közti egyeztetések eredményére.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezt az eredményt a legutóbbi testületi ülésen, múlt csütörtökön ismerhettük meg, miután a kérdésről – egyből az ülés elején – zárt ajtók mögött döntöttek. E zárt ülés keretében döntöttek egyébként a Vagyonhasznosítási Kft.-nek Loibl László le-, illetve fölmondása által megüresedett ügyvezetői széke betöltésére irányuló pályázatra érkezett beadványokról is, de győztest nem hirdettek, helyette új pályázat kiírásáról határoztak.

A Parkgondozó ügyvezetői javadalmazását illető kérdésről viszont megszületett a döntés.
A határozatot a folytatódó nyílt ülés elején nyilvánosan kihirdető dr. Bálint József polgármester elmondta, hogy

LOIBL LÁSZLÓ MAGA KÉRTE A PARKGONDOZÓ KFT. ÜGYVEZETŐI FELADATAINAK ELLÁTÁSÁÉRT JÁRÓ MUNKABÉRÉNEK AZ EREDETI, HATÁROZOTT IDŐRE SZÓLÓ SZERZŐDÉSE MEGKÖTÉSEKOR MEGÁLLAPÍTOTT SZINTRE TÖRTÉNŐ VISSZAÁLLÍTÁSÁT.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ennek megfelelően az ügyvezető bruttó munkabérét – havi 180 ezer forintos csökkentéssel – újra az eredetileg is megszabott 420 ezer forintban állapította meg a testület, 2017. január 1-éig visszamenőleges hatállyal.

EZ ÉVI 2.667.600 FORINT MEGTAKARÍTÁST JELENT AZ EDDIGI 600 EZER FORINTOS BÉRBŐL ÉS JÁRULÉKAIBÓL ADÓDÓ ÉVES KÖLTSÉGEKHEZ KÉPEST.

Ez a megtakarítás a Parkgondozási Kft. költségvetésében jelentkezik, amelynek hiányát azonban tulajdonosként az önkormányzat kénytelen pótolni időről időre. Így minden megtakarítás a társaság önkormányzati finanszírozási igényét, ezáltal a városi költségvetés kiadási oldalát csökkenti.

Emlékezetes: az ügyvezető nagy sajtóvisszhangok közepette megtett lemondása után, illetve az ennek kapcsán tett nyilatkozataiban foglaltak miatt Simon Zoltán sajtótájékoztató keretében fejtette ki, hogy amennyiben az ügyvezető által elmondottak helytállóak, akkor a polgármesternek kellene lemondania az őt érintő kijelentések miatt, ha pedig nem igazak, amiket az ügyvezető állít, akkor őt kellene eltávolítania a város másik, általa vezetett társasága éléről is.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Többek közt az akkor föltett kérdéseit is újra föltette Simon Zoltán a legutóbbi testületi ülésen. Napirend előtti hozzászólására visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
m.drienn
2017-01-31 11:26:57
Ó igen, robotolhat!
Most már teljes erőbedobással a parkgondozó feladatinak végrehajtatásán dolgozhat, nem kell megosztania a szakértelmét. Elkezdhet foglalkozni a hóval, a jéggel, a gazzal. És csinálhatna füvet oda, ahova már tavaly illett volna, pl az érsekkertbe meg az asztrik térre.
Lufi
2017-02-03 09:15:11
És nem csak azt! Egyszerűen kitakaríthatná a várost is! Főleg saját magától és pártársaitól!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK