2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Futhatnak a pénzük után a Menza beszállítói? – Bálint József szerint nincs pénz a 66 milliós tartozás rendezésére

Illés György Cinó  |  2017. 10. 24., 09:19

Nem szavazta meg a testület a Menza Kft. végelszámolásának elindítását célzó javaslatot a csütörtök délutáni ülésén a kalocsai önkormányzati testület. A javaslat mellett 6 szavazat érkezett, ellene 5, és volt egy távol lévő képviselő: Szabó Balázsnak az ülés alatt, még a szavazást megelőzően kellett halaszthatatlan okból távoznia. A javaslatot azonban minősített többséggel kellett volna megszavazni, így ez nem volt elegendő. A kérdés vitája során dr. Bálint József polgármester kijelentette: nincs a városnak pénze a cég adósságainak rendezésére.

A vita során dr. Angeli Gabriella hozta elő újra a jogi bizottság álláspontjának ismertetése kapcsán a beszállítói tartozások rendezésének kérdését.

Emlékezetes, amikor a testület másfél hónapja a feltőkésítőstől való tartózkodás mellett döntött, ezzel megpecsételve a Kft. sorsát, szintén Angeli Gabriella kérdezte meg, hogy milyen úton-módon fogják rendezni a beszállítók felé fönnálló adósságállományt.

Erre akkor a polgármester azt felelte:

Ez a következő operatív döntés előtt mindenféleképpen sorra kerül. Egy részét már sorra vettük, kielemeztük, rendelkezünk adatokkal, komplett javaslatokkal fogunk jönni.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ugyanazon az ülésen dr. Filvig Géza képviselő úgy fogalmazott:


Ezeket a tartozásokat ki kell fizetnie tulajdonosként a városnak, mert erkölcsileg és üzletileg sem teheti meg Kalocsa Város Önkormányzata, hogy egy cégének a tartozásaiért nem áll helyt. A képviselő e kijelentésével akkor nem szállt vitába a polgármester sem.
Most azonban Angeli és a jogi bizottság fölvetésére – amely szerint jobb lett volna, ha e döntést megelőzően a törvényes határidőből hátralévő tíz napban kielemezték volna a cég pillanatnyi tőkehelyzetét, tartozásállományát, hogy javaslatok készülhessenek a megteendő lépésekre, föltehetően köztük a cég adósságainak rendezési módjára – dr. Bálint József meglepő egyszerűséggel ismertette a „komplett javaslatot”:

Kielemeztük ezeket a dolgokat, pénzügyi elemzéshez is kértünk adatokat, és nincsen más út. Vagy valaki bedönti, de arra nem várhatunk, hogy bedönti, és felszámolást kezdeményez mindjárt. A polgármester kifejtette, hogy csődeljárást kezdeményezni nem lehetett, mert a cég alkalmatlan volt rá.


Forrás: Illés György / KALOhírek


KÉT LEHETŐSÉG MARADT: A VÉGELSZÁMOLÁS, VAGY A FELSZÁMOLÁS – ITT AZ ELŐBBIRE SZÜLETETT JAVASLAT,

de amint a polgármester rámutatott: az látható már, hogy arra nem lesz elég a vagyon, ezért

AUTOMATIKUSAN ÁT FOG FORDULNI FELSZÁMOLÁSSÁ.

Bálint József ez után hozzátette:

Ha az önkormányzatnak lesz 66 millió forintja, és bevállalja, hogy önként és dalolva kifizeti ezt a pénzt a beszállítóknak, ám tegye. 
Jelen pillanatban nincsen pénz. A másik meg: semmilyen kötelezettségünk nincsen rá
– jelentette ki a polgármester.

Amennyiben a testületi többség erre az álláspontra helyezkedik a várhatóan közelgő döntések során, akkor a Menza Kft. beszállítói, köztük számos kalocsai vállalkozás jelentős veszteségeket lesz kénytelen elkönyvelni.

A kérdésről szóló döntés törvényes határideje október 31., ám a polgármester kijelentette, hogy nem hozza vissza a javaslatot, mint mondta,

semmi gond, akkor lépjünk a törvénytelenség útjára! Az izgalmas hozzászólások tarkította vita részleteivel később jelentkezünk!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Joco
2017-10-24 12:36:15
Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és a Kft.-je rosszul gazdálkodott! Hol vannak a felügyelőbizottsági tagok és miért nem jelezték ezt? Vegék el az ő vagyonukat ne az enyém!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 11. 15., 21:36
A reformáció 500 éves évfordulójának ünnepségei szolgáltattak apropót a mezőbergenyei Kálvin-szobor felállításához. A fölavatott szobor a kalocsai Farkas Tibort alkotása. Nemrégiben a fővárosban is kiállítása volt Farkas Tibor szobrászművésznek, méghozzá az egész eddigi életművét felölelő válogatással. Mindezek kapcsán készült vele interjú.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 11. 17., 16:21
Eltűntek a „Művház” szobrai! Ismeretlenek vitték el őket tegnap. Még >>>
2017. 11. 17., 10:04
Kalocsán is van varázsa az Amerikából indul Black Fridaynek. A Hufbau-Akker műszaki szaküzlet előtt már reggel hatkor a fél 9-es nyitásra vártak a vásárlók. Még >>>
2017. 11. 16., 17:46
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kalocsai Mikulásfutás és bringázás esemény a Futóbarátok által. Még >>>
2017. 11. 15., 19:40
Szent Asztrik érsek liturgikus ünnepén, november 12-én délelőtt tíz órakor tartották a főszékesegyházban azt az istentiszteletet, amire az államfő is ellátogatott. Még >>>
2017. 11. 14., 22:11
Dani úton volt a forradalom 61. – és a köztársaság kikiáltásának 28. évfordulóján. A hosszú vonatozás alkalmat adott neki egy mély és őszinte elmélkedésre, s arra, hogy visszatekintsen a forradalomra, az azóta eltelt időre, benne saját életére, és a mienkre is. Nagyon mai tükörből… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Joco
 2017-10-24 12:36:15
 1 Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és ...

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 kisbéta
 2017-10-29 12:55:23
 6 Nem normális, a hidat nem 5 perc alatt lehet felépíteni, nem győzi meg néhány kapavágás....., ostoba liba

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.
Az amerikai Draken International vállalat a napokban 22 darab spanyol, már hadrendből kivont Mirage F1M-et vásárolt. A most beszerzett repülőgépek tovább növelik a vállalat amúgy sem kevés példányszámú, közel 100 gépes flottáját.
Az Airbus Defence and Space (DS) a C295 szállító repülőgép speciálisan átalakított és felfegyverzett változatát mutatta be a nagyközönségnek, amelyet kifejezetten felderítő-hírszerző-előrejelző szerepkörre szánnak - erre utal az ISR (intelligence surveillance and reconnaissance) rövidítés a nevében.
Alig nyolc hónappal az építési munkák megkezdése után máris elérte a legfelső szintet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, 2B oldali utasmóló (Pier B) fejlesztése.