2018. 01. 18. csütörtök
Piroska
: 309 Ft   : 253 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Futhatnak a pénzük után a Menza beszállítói? – Bálint József szerint nincs pénz a 66 milliós tartozás rendezésére

Illés György Cinó  |  2017. 10. 24., 09:19

Nem szavazta meg a testület a Menza Kft. végelszámolásának elindítását célzó javaslatot a csütörtök délutáni ülésén a kalocsai önkormányzati testület. A javaslat mellett 6 szavazat érkezett, ellene 5, és volt egy távol lévő képviselő: Szabó Balázsnak az ülés alatt, még a szavazást megelőzően kellett halaszthatatlan okból távoznia. A javaslatot azonban minősített többséggel kellett volna megszavazni, így ez nem volt elegendő. A kérdés vitája során dr. Bálint József polgármester kijelentette: nincs a városnak pénze a cég adósságainak rendezésére.

A vita során dr. Angeli Gabriella hozta elő újra a jogi bizottság álláspontjának ismertetése kapcsán a beszállítói tartozások rendezésének kérdését.

Emlékezetes, amikor a testület másfél hónapja a feltőkésítőstől való tartózkodás mellett döntött, ezzel megpecsételve a Kft. sorsát, szintén Angeli Gabriella kérdezte meg, hogy milyen úton-módon fogják rendezni a beszállítók felé fönnálló adósságállományt.

Erre akkor a polgármester azt felelte:

Ez a következő operatív döntés előtt mindenféleképpen sorra kerül. Egy részét már sorra vettük, kielemeztük, rendelkezünk adatokkal, komplett javaslatokkal fogunk jönni.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ugyanazon az ülésen dr. Filvig Géza képviselő úgy fogalmazott:


Ezeket a tartozásokat ki kell fizetnie tulajdonosként a városnak, mert erkölcsileg és üzletileg sem teheti meg Kalocsa Város Önkormányzata, hogy egy cégének a tartozásaiért nem áll helyt. A képviselő e kijelentésével akkor nem szállt vitába a polgármester sem.
Most azonban Angeli és a jogi bizottság fölvetésére – amely szerint jobb lett volna, ha e döntést megelőzően a törvényes határidőből hátralévő tíz napban kielemezték volna a cég pillanatnyi tőkehelyzetét, tartozásállományát, hogy javaslatok készülhessenek a megteendő lépésekre, föltehetően köztük a cég adósságainak rendezési módjára – dr. Bálint József meglepő egyszerűséggel ismertette a „komplett javaslatot”:

Kielemeztük ezeket a dolgokat, pénzügyi elemzéshez is kértünk adatokat, és nincsen más út. Vagy valaki bedönti, de arra nem várhatunk, hogy bedönti, és felszámolást kezdeményez mindjárt. A polgármester kifejtette, hogy csődeljárást kezdeményezni nem lehetett, mert a cég alkalmatlan volt rá.


Forrás: Illés György / KALOhírek


KÉT LEHETŐSÉG MARADT: A VÉGELSZÁMOLÁS, VAGY A FELSZÁMOLÁS – ITT AZ ELŐBBIRE SZÜLETETT JAVASLAT,

de amint a polgármester rámutatott: az látható már, hogy arra nem lesz elég a vagyon, ezért

AUTOMATIKUSAN ÁT FOG FORDULNI FELSZÁMOLÁSSÁ.

Bálint József ez után hozzátette:

Ha az önkormányzatnak lesz 66 millió forintja, és bevállalja, hogy önként és dalolva kifizeti ezt a pénzt a beszállítóknak, ám tegye. 
Jelen pillanatban nincsen pénz. A másik meg: semmilyen kötelezettségünk nincsen rá
– jelentette ki a polgármester.

Amennyiben a testületi többség erre az álláspontra helyezkedik a várhatóan közelgő döntések során, akkor a Menza Kft. beszállítói, köztük számos kalocsai vállalkozás jelentős veszteségeket lesz kénytelen elkönyvelni.

A kérdésről szóló döntés törvényes határideje október 31., ám a polgármester kijelentette, hogy nem hozza vissza a javaslatot, mint mondta,

semmi gond, akkor lépjünk a törvénytelenség útjára! Az izgalmas hozzászólások tarkította vita részleteivel később jelentkezünk!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Joco
2017-10-24 12:36:15
Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és a Kft.-je rosszul gazdálkodott! Hol vannak a felügyelőbizottsági tagok és miért nem jelezték ezt? Vegék el az ő vagyonukat ne az enyém!
MrSmith
2017-12-15 15:33:52
amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 01. 15., 11:22
A Kalocsai FC elnökségének, és szűk baráti körének köszönhetően ismét megidézték a régi idők fociját a Városi Sportcsarnokban, ahol teltházas publikum előtt léphettek pályára az egykori paksi és kalocsai közönségkedvencek. A rendezők önzetlen igyekezete és a „hajdani gladiátorok” csatája ezúttal is méltó módon ápolta a dicső elődök hagyományait.
2018. 01. 15., 08:28
A II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájának 75. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést január 14-én vasárnap délelőtt Benedek György szobrászművész 2000-ben emelt emlékművénél Kalocsa Város Önkormányzatának szervezésében.
2018-01-17 18:30:59
Egy férfi a poggyászfeladás megúszása miatt nyolc réteg ruhában akart felszállni Izlandon egy repülőre, de meggyűlt a gondja a repülőtársasággal. Kíváncsiak voltunk, vajon van-e bármilyen szabály arra, hogy hány pulóverben vagy nadrágban lehet utazni, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren futott-e már bele hasonló helyzetbe a repülőtéri vagy a biztonsági személyzet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 01. 18., 00:13
Földink ráadásul figyelemfelkeltő jelenség lesz, hiszen alaposan kilóg a február 5-én tartandó születésnapi koncert fellépőinek sorából, ahol a magyar rock-, pop- és tánczene hírességei közt lép színpadra – Hogy miért?! Még >>>
2018. 01. 17., 19:12
Az Oroszlán ma gyors és hatékony, a Nyilast felfalja a rendetlenség. Még >>>
2018. 01. 16., 22:02
Ha senki nem él elővásárlási joggal, akkor heteken belül nyélbe üthetik az adásvételt. Még >>>
2018. 01. 16., 20:54
Beszélik, hogy még ma is messzire elér a keze a Parkgondozó Kft. ügyvezetőjének, aki korábban alpolgármesterként a város második embere volt, No, de azt senki sem gondolta volna, hogy még ezt is el tudja intézni! Még >>>
2018. 01. 16., 14:03
Szép fehér köntösbe öltözött a város! Bár nem esett túl sok hó, közlekedni azért csak óvatosan és lassan lehetett. Az utak és a járdák egyaránt havas, jeges és csúszós egyveleggel várták a legbátrabbakat Még >>>
2018. 01. 16., 12:13
Színes csodákat varázsol úgy, hogy Ő ezeket csak a lelki szemeivel látja. Heti Napló Sváby Andrással és Lakatos Norbival. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Közel 25 évnyi szolgálat után, 2018. január 13-án ünnepélyes keretek között búcsúztatták a Portugál Légierő Dassault/Dornier Alpha Jet flottáját. A kiképző repülőgépek ceremóniájának a Beja légibázis (Base Aérea N.º 11) adott otthont.
Több dél-koreai hírportál a napokban arról számolt be, hogy 2018. január 10-én a Dél-koreai Tengerészgyalogság átvehette az első 2 MUH-1 Marineon típusú többcélú helikopterét.
2018. január 16-i információk szerint, Lengyelország újabb négy (további 4 gépes opcióval) M-346 Master típusú kiképzőgépet rendel az olasz Leonardo repülőgépgyártó vállalattól.
Az Alma-atai Katonai Körzet Taldikorgánszki helyőrségi katonai bírósága 4 év szabadságvesztésre ítélte azt a kazah pilótát, aki felelős a még 2016 decemberében elvesztett Szu-27-esért.