2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Futhatnak a pénzük után a Menza beszállítói? – Bálint József szerint nincs pénz a 66 milliós tartozás rendezésére

Illés György Cinó  |  2017. 10. 24., 09:19

Nem szavazta meg a testület a Menza Kft. végelszámolásának elindítását célzó javaslatot a csütörtök délutáni ülésén a kalocsai önkormányzati testület. A javaslat mellett 6 szavazat érkezett, ellene 5, és volt egy távol lévő képviselő: Szabó Balázsnak az ülés alatt, még a szavazást megelőzően kellett halaszthatatlan okból távoznia. A javaslatot azonban minősített többséggel kellett volna megszavazni, így ez nem volt elegendő. A kérdés vitája során dr. Bálint József polgármester kijelentette: nincs a városnak pénze a cég adósságainak rendezésére.

A vita során dr. Angeli Gabriella hozta elő újra a jogi bizottság álláspontjának ismertetése kapcsán a beszállítói tartozások rendezésének kérdését.

Emlékezetes, amikor a testület másfél hónapja a feltőkésítőstől való tartózkodás mellett döntött, ezzel megpecsételve a Kft. sorsát, szintén Angeli Gabriella kérdezte meg, hogy milyen úton-módon fogják rendezni a beszállítók felé fönnálló adósságállományt.

Erre akkor a polgármester azt felelte:

Ez a következő operatív döntés előtt mindenféleképpen sorra kerül. Egy részét már sorra vettük, kielemeztük, rendelkezünk adatokkal, komplett javaslatokkal fogunk jönni.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ugyanazon az ülésen dr. Filvig Géza képviselő úgy fogalmazott:


Ezeket a tartozásokat ki kell fizetnie tulajdonosként a városnak, mert erkölcsileg és üzletileg sem teheti meg Kalocsa Város Önkormányzata, hogy egy cégének a tartozásaiért nem áll helyt. A képviselő e kijelentésével akkor nem szállt vitába a polgármester sem.
Most azonban Angeli és a jogi bizottság fölvetésére – amely szerint jobb lett volna, ha e döntést megelőzően a törvényes határidőből hátralévő tíz napban kielemezték volna a cég pillanatnyi tőkehelyzetét, tartozásállományát, hogy javaslatok készülhessenek a megteendő lépésekre, föltehetően köztük a cég adósságainak rendezési módjára – dr. Bálint József meglepő egyszerűséggel ismertette a „komplett javaslatot”:

Kielemeztük ezeket a dolgokat, pénzügyi elemzéshez is kértünk adatokat, és nincsen más út. Vagy valaki bedönti, de arra nem várhatunk, hogy bedönti, és felszámolást kezdeményez mindjárt. A polgármester kifejtette, hogy csődeljárást kezdeményezni nem lehetett, mert a cég alkalmatlan volt rá.


Forrás: Illés György / KALOhírek


KÉT LEHETŐSÉG MARADT: A VÉGELSZÁMOLÁS, VAGY A FELSZÁMOLÁS – ITT AZ ELŐBBIRE SZÜLETETT JAVASLAT,

de amint a polgármester rámutatott: az látható már, hogy arra nem lesz elég a vagyon, ezért

AUTOMATIKUSAN ÁT FOG FORDULNI FELSZÁMOLÁSSÁ.

Bálint József ez után hozzátette:

Ha az önkormányzatnak lesz 66 millió forintja, és bevállalja, hogy önként és dalolva kifizeti ezt a pénzt a beszállítóknak, ám tegye. 
Jelen pillanatban nincsen pénz. A másik meg: semmilyen kötelezettségünk nincsen rá
– jelentette ki a polgármester.

Amennyiben a testületi többség erre az álláspontra helyezkedik a várhatóan közelgő döntések során, akkor a Menza Kft. beszállítói, köztük számos kalocsai vállalkozás jelentős veszteségeket lesz kénytelen elkönyvelni.

A kérdésről szóló döntés törvényes határideje október 31., ám a polgármester kijelentette, hogy nem hozza vissza a javaslatot, mint mondta,

semmi gond, akkor lépjünk a törvénytelenség útjára! Az izgalmas hozzászólások tarkította vita részleteivel később jelentkezünk!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Joco
2017-10-24 12:36:15
Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és a Kft.-je rosszul gazdálkodott! Hol vannak a felügyelőbizottsági tagok és miért nem jelezték ezt? Vegék el az ő vagyonukat ne az enyém!
MrSmith
2017-12-15 15:33:52
amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés