2018. 03. 21. szerda
Benedek
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Futhatnak a pénzük után a Menza beszállítói? – Bálint József szerint nincs pénz a 66 milliós tartozás rendezésére

Illés György Cinó  |  2017. 10. 24., 09:19

Nem szavazta meg a testület a Menza Kft. végelszámolásának elindítását célzó javaslatot a csütörtök délutáni ülésén a kalocsai önkormányzati testület. A javaslat mellett 6 szavazat érkezett, ellene 5, és volt egy távol lévő képviselő: Szabó Balázsnak az ülés alatt, még a szavazást megelőzően kellett halaszthatatlan okból távoznia. A javaslatot azonban minősített többséggel kellett volna megszavazni, így ez nem volt elegendő. A kérdés vitája során dr. Bálint József polgármester kijelentette: nincs a városnak pénze a cég adósságainak rendezésére.

A vita során dr. Angeli Gabriella hozta elő újra a jogi bizottság álláspontjának ismertetése kapcsán a beszállítói tartozások rendezésének kérdését.

Emlékezetes, amikor a testület másfél hónapja a feltőkésítőstől való tartózkodás mellett döntött, ezzel megpecsételve a Kft. sorsát, szintén Angeli Gabriella kérdezte meg, hogy milyen úton-módon fogják rendezni a beszállítók felé fönnálló adósságállományt.

Erre akkor a polgármester azt felelte:

Ez a következő operatív döntés előtt mindenféleképpen sorra kerül. Egy részét már sorra vettük, kielemeztük, rendelkezünk adatokkal, komplett javaslatokkal fogunk jönni.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ugyanazon az ülésen dr. Filvig Géza képviselő úgy fogalmazott:


Ezeket a tartozásokat ki kell fizetnie tulajdonosként a városnak, mert erkölcsileg és üzletileg sem teheti meg Kalocsa Város Önkormányzata, hogy egy cégének a tartozásaiért nem áll helyt. A képviselő e kijelentésével akkor nem szállt vitába a polgármester sem.
Most azonban Angeli és a jogi bizottság fölvetésére – amely szerint jobb lett volna, ha e döntést megelőzően a törvényes határidőből hátralévő tíz napban kielemezték volna a cég pillanatnyi tőkehelyzetét, tartozásállományát, hogy javaslatok készülhessenek a megteendő lépésekre, föltehetően köztük a cég adósságainak rendezési módjára – dr. Bálint József meglepő egyszerűséggel ismertette a „komplett javaslatot”:

Kielemeztük ezeket a dolgokat, pénzügyi elemzéshez is kértünk adatokat, és nincsen más út. Vagy valaki bedönti, de arra nem várhatunk, hogy bedönti, és felszámolást kezdeményez mindjárt. A polgármester kifejtette, hogy csődeljárást kezdeményezni nem lehetett, mert a cég alkalmatlan volt rá.


Forrás: Illés György / KALOhírek


KÉT LEHETŐSÉG MARADT: A VÉGELSZÁMOLÁS, VAGY A FELSZÁMOLÁS – ITT AZ ELŐBBIRE SZÜLETETT JAVASLAT,

de amint a polgármester rámutatott: az látható már, hogy arra nem lesz elég a vagyon, ezért

AUTOMATIKUSAN ÁT FOG FORDULNI FELSZÁMOLÁSSÁ.

Bálint József ez után hozzátette:

Ha az önkormányzatnak lesz 66 millió forintja, és bevállalja, hogy önként és dalolva kifizeti ezt a pénzt a beszállítóknak, ám tegye. 
Jelen pillanatban nincsen pénz. A másik meg: semmilyen kötelezettségünk nincsen rá
– jelentette ki a polgármester.

Amennyiben a testületi többség erre az álláspontra helyezkedik a várhatóan közelgő döntések során, akkor a Menza Kft. beszállítói, köztük számos kalocsai vállalkozás jelentős veszteségeket lesz kénytelen elkönyvelni.

A kérdésről szóló döntés törvényes határideje október 31., ám a polgármester kijelentette, hogy nem hozza vissza a javaslatot, mint mondta,

semmi gond, akkor lépjünk a törvénytelenség útjára! Az izgalmas hozzászólások tarkította vita részleteivel később jelentkezünk!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Joco
2017-10-24 12:36:15
Elmegy ez a polgármester a .......! Hihetetlen ami aa városban történik! Majd minket vállalkozókat nem fizetnek ki azért mert a város és a Kft.-je rosszul gazdálkodott! Hol vannak a felügyelőbizottsági tagok és miért nem jelezték ezt? Vegék el az ő vagyonukat ne az enyém!
MrSmith
2017-12-15 15:33:52
amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-18 22:21:56
Március 11-én, vasárnap annak az Érdnek az otthonában szerepelt a KSE női röplabdacsapata az NBII. rájátszásában, amely gárda az alapszakaszt a csoport utolsó helyén zárta mindössze egy győzelemmel és tizenhét (!) vereséggel. A Kalocsa ezzel szemben kilenc sikert tudhatott magáénak, így több mint meglepő volt az érdi fiatalok elleni már-már dehonesztáló fiaskónk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.