2017. 12. 16. szombat
Aletta, Etelka
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Kiadták a listát, akiknek tartozik a Menza – A Karamell követelése a legnagyobb

Illés György Cinó  |  2017. 12. 01., 20:07

Nyolc település számos vállalkozása, köztük több kalocsai szerepel azon a listán, amelyen a végelszámolás alatt álló Kalocsa Menza Kft. beszállítóiról kérésére Simon Zoltán képviselő kapott kézhez. Listavezető a Vagyonhasznosítási Kft., akinek 15 millióval tartozik a cég (!), de kiemelt helyen szerepel a Karamell Kft. is. Az adósság rendezésének szükségességével kapcsolatban a testület megosztott, ha a vitában a polgármester kerekedik fölül, e cégek futhatnak a pénzük után, ám a patkó bal oldala nem egységes a kérdést illetően.

Simon Zoltán korábban kikérte azoknak a beszállítóknak a listáját, akik felé tartozása áll fönn a végelszámolás alatt álló Menza Kft.-nek. A listát elmondása szerint egyhetes késéssel, de megkapta – derült ki a képviselő november 30-án, csütörtökön délelőtt tartott testületi ülésen, a Menza Kft. beszámolójának elfogadásáról folytatott vita során elhangzott hozzászólásából, amelyben egy-két beszédes információt is közölt.


Forrás: Illés György/ KALOhírek

A Menza Kft. eddigi pályája, helyzetének értékelése, illetve a hátramaradó adósság rendezésének csak erkölcsileg fönnálló kötelezettsége terén meglévő nézetkülönbségek erősen megosztják a testületet, bár az egyik pólust képviselő dr. Bálint József polgármester álláspontjára egyértelműen eddig csak Kati László, a társaság felügyelő bizottságának elnöke helyezkedett – ám ezúttal ő igazoltan távol maradt az üléstől –, ugyanakkor több, a jelenlegi városvezetéshez kötődő képviselő a kötelezettségek rendezésének szükségessége mellett foglalt állást.

Ezt az érzelmi telítettséget jelzi az a számszerűsíthető tény is, hogy a napirendezéssel, jegyzőkönyvvezető-választással együtt szűk másfél órás, két napirend előtti hozzászólással is fűszerezett, ezen kívül együtt öt további napirendet plusz egyebeket is tárgyaló ülés munkaidejéből ez az egyetlen téma bő háromnegyed órát, a hasznos munkaidő mintegy háromnegyedét vette el.

A vita során Simon Zoltán a teljesség igénye nélkül adatokat közölt arról a listáról, amelyet a Kft. felé fönnálló követelésekről kért ki korábban, és az ülés idejére kézhez kapta.


Forrás: Illés György/ KALOhírek

>>>
FRISSÍTVE!

E szerint

  • A Vagyonhasznosítási Kft.-nek 15 millió forinttal tartozik a társaság.
  • A legnagyobb A KALOCSAI VÁLLAIOZÁSOK KÖZÜL a Karamell Kenyér Kft. követelése – konkrét számot a nagy nyilvánosságra való tekintettel nem mondott a képviselő, de az eddigeiekből tudható, hogy több, mint 15 millió.

Simon Zoltán képviselő ma reggel [2017.12.04. 10:01] telefonon jelezte szerkesztőségünknek, hogy szavait félreértettük. Az elmondottakat ő úgy értette, hogy a Karamell Kft.-nek a 15 milliós követelést támasztó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.  után a legnagyobb követelése, és bár ezt nem hangsúlyozta, de az felé is csak a kalocsai beszállítók között a legnagyobb a tartozás, a más településeken tevékenykedő vállalatok közt ugyanis van az emblematikus kalocsai sütőipari vállakozásénál számottevően nagyobb követelést támasztó cég is.

Így az a következtetésünk sem állja meg a helyét, hogy az említett társaság felé 15 milliót meghaladó tartozása volna a Menzának. A valóság ezzel szemben az, hogy a fönnálló tartozás ebben a viszonylatban ennél jelentősen kisebb.

A félreértésért az érintettek elnézését kérjük!
FRISSÍTÉS VÉGE!
<<<

A kintlévőségeiket követelő beszállítók közt jó néhány kalocsai vállalkozás van, de szép számmal szállítottak be a Menzának más településekről is, igy a hitelezők közt van 

  • paksi
  • keceli
  • bajai
  • kecskeméti
  • dunaharaszti
  • szegedi
  • budapesti

vállalkozás is.

Simon szerint Kalocsa város önkormányzatának helyt kell állnia a tartozásokért, a vállalkozók követeléseit ki kell elégíteni, már csak azért is, mert

nem mindegy, hogy ezekben a városokban Kalocsa város önkormányzatáról mint többségi tulajdonosról milyen kép alakul ki.A többi képviselő véleményével ugyanerről, valamint a napirenddel kapcsolatos más kérdésekről hamarosan külön cikkben írunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!
2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén!

Még több friss hír

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 13., 23:11
Gépgyártó vállalkozók figyelem! A múlt csütörtöki közmeghallgatáson állt elő ajánlatával Varga János, fajszi feltaláló, aki találmányának prototípusa elkészítéséhez keres műszaki partnert. A használatos gépekkel szemben törődésmentesen, kevesebb terményszórással dolgozna a gép, amelyet kisüzemben is ideálisan használhatnának.
2017. 12. 13., 22:44
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 12. 15., 16:18
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 14-én Soltvadkert közelében, amelyben egy idős férfi életét vesztette, a balesetnek pedig egy súlyos sérültje is van. Az eset kapcsán napvilágot látott információk szerint, annak kialakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy a kanyarban kisodródott Suzukin, nyári gumik voltak Még >>>
2017. 12. 15., 15:30
A karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez ugyanúgy hozzá tartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa, vagy épp egy mennyei gőzölgő halászlé. Önmagában a sütemény is nagyon karácsonyi, fűszeres illata és különleges íze miatt. A készítése pedig kellemes készülődés az ünnepre. Még >>>
2017. 12. 14., 11:44
A hétvégén, vagyis December 15. és december 17. között fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők az ország területén. Az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket akarják kiszűrni a TISPOL akció keretében. Még >>>
2017. 12. 14., 10:00
Boda József, akit sokan a Paprikából ismernek, többen pedig a focistaként emlegetik. Közösségi oldalán tette közzé ezt az emlékét, amin csapatképe látszik, ahogy írja is: "Ha ránézek erre a csapatképre öröm és bánat jár át. Öröm, hogy láthatom volt munkatársaimat, felidézhetem a megélt emlékeket, de bánat is, mert a játékosok közül már többen nincsenek közöttünk...eltelt 54 év." Még >>>
2017. 12. 13., 20:51
Vérdadás december 18-án, hétfőn Kalocsán az Ökopontban 13-16 óráig. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 botkormány
 2017-11-30 11:43:23
 2 Először: a "Művház" szót kisbetűvel kell írni, mert ebben a formában nem tulajdonnév. (Az már csak apróság, hogy a pont is hiányzik a köz...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. december 1-én elkezdődött Ulan-Udenszki Repülőgépgyár (U-UAZ) által modernizált Mi-171E berepülése. Az „Orosz Helikopterek” holdingba tartozó üzemben a modernizálás során új hajtómű és módosított forgószárny-mechanizmus került a helikopterbe.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.
Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából – még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.
Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.