2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kiadták a listát, akiknek tartozik a Menza – A Karamell követelése a legnagyobb

Illés György Cinó  |  2017. 12. 01., 20:07

Nyolc település számos vállalkozása, köztük több kalocsai szerepel azon a listán, amelyen a végelszámolás alatt álló Kalocsa Menza Kft. beszállítóiról kérésére Simon Zoltán képviselő kapott kézhez. Listavezető a Vagyonhasznosítási Kft., akinek 15 millióval tartozik a cég (!), de kiemelt helyen szerepel a Karamell Kft. is. Az adósság rendezésének szükségességével kapcsolatban a testület megosztott, ha a vitában a polgármester kerekedik fölül, e cégek futhatnak a pénzük után, ám a patkó bal oldala nem egységes a kérdést illetően.

Simon Zoltán korábban kikérte azoknak a beszállítóknak a listáját, akik felé tartozása áll fönn a végelszámolás alatt álló Menza Kft.-nek. A listát elmondása szerint egyhetes késéssel, de megkapta – derült ki a képviselő november 30-án, csütörtökön délelőtt tartott testületi ülésen, a Menza Kft. beszámolójának elfogadásáról folytatott vita során elhangzott hozzászólásából, amelyben egy-két beszédes információt is közölt.


Forrás: Illés György/ KALOhírek

A Menza Kft. eddigi pályája, helyzetének értékelése, illetve a hátramaradó adósság rendezésének csak erkölcsileg fönnálló kötelezettsége terén meglévő nézetkülönbségek erősen megosztják a testületet, bár az egyik pólust képviselő dr. Bálint József polgármester álláspontjára egyértelműen eddig csak Kati László, a társaság felügyelő bizottságának elnöke helyezkedett – ám ezúttal ő igazoltan távol maradt az üléstől –, ugyanakkor több, a jelenlegi városvezetéshez kötődő képviselő a kötelezettségek rendezésének szükségessége mellett foglalt állást.

Ezt az érzelmi telítettséget jelzi az a számszerűsíthető tény is, hogy a napirendezéssel, jegyzőkönyvvezető-választással együtt szűk másfél órás, két napirend előtti hozzászólással is fűszerezett, ezen kívül együtt öt további napirendet plusz egyebeket is tárgyaló ülés munkaidejéből ez az egyetlen téma bő háromnegyed órát, a hasznos munkaidő mintegy háromnegyedét vette el.

A vita során Simon Zoltán a teljesség igénye nélkül adatokat közölt arról a listáról, amelyet a Kft. felé fönnálló követelésekről kért ki korábban, és az ülés idejére kézhez kapta.


Forrás: Illés György/ KALOhírek

>>>
FRISSÍTVE!

E szerint

  • A Vagyonhasznosítási Kft.-nek 15 millió forinttal tartozik a társaság.
  • A legnagyobb A KALOCSAI VÁLLAIOZÁSOK KÖZÜL a Karamell Kenyér Kft. követelése – konkrét számot a nagy nyilvánosságra való tekintettel nem mondott a képviselő, de az eddigeiekből tudható, hogy több, mint 15 millió.

Simon Zoltán képviselő ma reggel [2017.12.04. 10:01] telefonon jelezte szerkesztőségünknek, hogy szavait félreértettük. Az elmondottakat ő úgy értette, hogy a Karamell Kft.-nek a 15 milliós követelést támasztó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.  után a legnagyobb követelése, és bár ezt nem hangsúlyozta, de az felé is csak a kalocsai beszállítók között a legnagyobb a tartozás, a más településeken tevékenykedő vállalatok közt ugyanis van az emblematikus kalocsai sütőipari vállakozásénál számottevően nagyobb követelést támasztó cég is.

Így az a következtetésünk sem állja meg a helyét, hogy az említett társaság felé 15 milliót meghaladó tartozása volna a Menzának. A valóság ezzel szemben az, hogy a fönnálló tartozás ebben a viszonylatban ennél jelentősen kisebb.

A félreértésért az érintettek elnézését kérjük!
FRISSÍTÉS VÉGE!
<<<

A kintlévőségeiket követelő beszállítók közt jó néhány kalocsai vállalkozás van, de szép számmal szállítottak be a Menzának más településekről is, igy a hitelezők közt van 

  • paksi
  • keceli
  • bajai
  • kecskeméti
  • dunaharaszti
  • szegedi
  • budapesti

vállalkozás is.

Simon szerint Kalocsa város önkormányzatának helyt kell állnia a tartozásokért, a vállalkozók követeléseit ki kell elégíteni, már csak azért is, mert

nem mindegy, hogy ezekben a városokban Kalocsa város önkormányzatáról mint többségi tulajdonosról milyen kép alakul ki.A többi képviselő véleményével ugyanerről, valamint a napirenddel kapcsolatos más kérdésekről hamarosan külön cikkben írunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés