2018. 03. 21. szerda
Benedek
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Kiadták a listát, akiknek tartozik a Menza – A Karamell követelése a legnagyobb

Illés György Cinó  |  2017. 12. 01., 20:07

Nyolc település számos vállalkozása, köztük több kalocsai szerepel azon a listán, amelyen a végelszámolás alatt álló Kalocsa Menza Kft. beszállítóiról kérésére Simon Zoltán képviselő kapott kézhez. Listavezető a Vagyonhasznosítási Kft., akinek 15 millióval tartozik a cég (!), de kiemelt helyen szerepel a Karamell Kft. is. Az adósság rendezésének szükségességével kapcsolatban a testület megosztott, ha a vitában a polgármester kerekedik fölül, e cégek futhatnak a pénzük után, ám a patkó bal oldala nem egységes a kérdést illetően.

Simon Zoltán korábban kikérte azoknak a beszállítóknak a listáját, akik felé tartozása áll fönn a végelszámolás alatt álló Menza Kft.-nek. A listát elmondása szerint egyhetes késéssel, de megkapta – derült ki a képviselő november 30-án, csütörtökön délelőtt tartott testületi ülésen, a Menza Kft. beszámolójának elfogadásáról folytatott vita során elhangzott hozzászólásából, amelyben egy-két beszédes információt is közölt.


Forrás: Illés György/ KALOhírek

A Menza Kft. eddigi pályája, helyzetének értékelése, illetve a hátramaradó adósság rendezésének csak erkölcsileg fönnálló kötelezettsége terén meglévő nézetkülönbségek erősen megosztják a testületet, bár az egyik pólust képviselő dr. Bálint József polgármester álláspontjára egyértelműen eddig csak Kati László, a társaság felügyelő bizottságának elnöke helyezkedett – ám ezúttal ő igazoltan távol maradt az üléstől –, ugyanakkor több, a jelenlegi városvezetéshez kötődő képviselő a kötelezettségek rendezésének szükségessége mellett foglalt állást.

Ezt az érzelmi telítettséget jelzi az a számszerűsíthető tény is, hogy a napirendezéssel, jegyzőkönyvvezető-választással együtt szűk másfél órás, két napirend előtti hozzászólással is fűszerezett, ezen kívül együtt öt további napirendet plusz egyebeket is tárgyaló ülés munkaidejéből ez az egyetlen téma bő háromnegyed órát, a hasznos munkaidő mintegy háromnegyedét vette el.

A vita során Simon Zoltán a teljesség igénye nélkül adatokat közölt arról a listáról, amelyet a Kft. felé fönnálló követelésekről kért ki korábban, és az ülés idejére kézhez kapta.


Forrás: Illés György/ KALOhírek

>>>
FRISSÍTVE!

E szerint

  • A Vagyonhasznosítási Kft.-nek 15 millió forinttal tartozik a társaság.
  • A legnagyobb A KALOCSAI VÁLLAIOZÁSOK KÖZÜL a Karamell Kenyér Kft. követelése – konkrét számot a nagy nyilvánosságra való tekintettel nem mondott a képviselő, de az eddigeiekből tudható, hogy több, mint 15 millió.

Simon Zoltán képviselő ma reggel [2017.12.04. 10:01] telefonon jelezte szerkesztőségünknek, hogy szavait félreértettük. Az elmondottakat ő úgy értette, hogy a Karamell Kft.-nek a 15 milliós követelést támasztó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.  után a legnagyobb követelése, és bár ezt nem hangsúlyozta, de az felé is csak a kalocsai beszállítók között a legnagyobb a tartozás, a más településeken tevékenykedő vállalatok közt ugyanis van az emblematikus kalocsai sütőipari vállakozásénál számottevően nagyobb követelést támasztó cég is.

Így az a következtetésünk sem állja meg a helyét, hogy az említett társaság felé 15 milliót meghaladó tartozása volna a Menzának. A valóság ezzel szemben az, hogy a fönnálló tartozás ebben a viszonylatban ennél jelentősen kisebb.

A félreértésért az érintettek elnézését kérjük!
FRISSÍTÉS VÉGE!
<<<

A kintlévőségeiket követelő beszállítók közt jó néhány kalocsai vállalkozás van, de szép számmal szállítottak be a Menzának más településekről is, igy a hitelezők közt van 

  • paksi
  • keceli
  • bajai
  • kecskeméti
  • dunaharaszti
  • szegedi
  • budapesti

vállalkozás is.

Simon szerint Kalocsa város önkormányzatának helyt kell állnia a tartozásokért, a vállalkozók követeléseit ki kell elégíteni, már csak azért is, mert

nem mindegy, hogy ezekben a városokban Kalocsa város önkormányzatáról mint többségi tulajdonosról milyen kép alakul ki.A többi képviselő véleményével ugyanerről, valamint a napirenddel kapcsolatos más kérdésekről hamarosan külön cikkben írunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-18 22:21:56
Március 11-én, vasárnap annak az Érdnek az otthonában szerepelt a KSE női röplabdacsapata az NBII. rájátszásában, amely gárda az alapszakaszt a csoport utolsó helyén zárta mindössze egy győzelemmel és tizenhét (!) vereséggel. A Kalocsa ezzel szemben kilenc sikert tudhatott magáénak, így több mint meglepő volt az érdi fiatalok elleni már-már dehonesztáló fiaskónk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.