2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Mit hol talál a Paprikafesztiválon? – A parkolástól a főzőhelyekig

2016. 09. 13., 14:14

Mint ismert, a belvárosi helyszínek helyett a megújult Érsekkertbe költözik a Paprikafesztivál is, amely azonban a programok helyigényét és a várt látogatószámot tekintve is jóval nagyobb rendezvény, mint a korábban szintén ott megtartott Majális, vagy Szent István Napok. Ezért nem árt tudni, hol lesz lehetőségünk parkolni, illetve hogy a rendezvénytérben mit hol találunk majd.

Több fontos kapcsolódó információt és rendezvénytérképet is közölt a Paprikafesztiválról Kalocsa Város Önkormányzata a honlapján.

Mint írják, a korábbi belvárosi rendezvényhelyszín a megelőző években számos nehézséget okozott a szervezés és a lebonyolítás terén. Idén az Érsekkerti színpad használatával mentesül a város a mobil színpad építésével és bontásával járó költségektől, illetve az áramberuházás mértéke és a mobil WC-k szükségessége is csökken az Érsekkert adottságai által. A megszokott „tiszta szobát” sem kell felépíteni, hiszen a Hagyományok Háza névre keresztelt érsekkerti fogadóépületben tartja meg szokásos bemutatóját a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület.

Forrás: kalocsa.hu

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi szervező a kalocsa.hu-n arról is tájékoztatást nyújt, hogy

a fesztivál programjai eső esetén is megtartásra kerülnek,

mivel a kert szabadtéri színpada fedett, az Érsekkert utcai kisszínpadnál pedig sátor áll majd, így esős időjárás esetén is biztosított a programok zavartalan megtartása.

Ami a rendezvény körüli parkolási rendet illeti, fontos tudnivaló, hogy

az Érsekkert teljes területére a fesztivál ideje alatt behajtani tilos!

A kert belső parkolóiban csupán azok a rendezvény területén dolgozók, zsűritagok parkolhatnak majd, akik előzetes kérelem alapján erre engedéllyel rendelkeznek. Ők a Magtár utca irányából közelíthetik meg a kijelölt várakozási helyeket. A főzőcsapatok a Sportcsarnok melletti területet használhatják majd. Az Asztrik téri sétányon áruló kézművesek az út másik oldalán, a Dózsa György Szakközépiskolával szemben parkoltathatják járműveiket. Ezen túl pedig a fesztiválra személyautóval érkezők a többi, környékbeli szabad parkoló bármelyikét használhatják – áll a tájékoztatásban.

Forrás: Vén Anita / KALOhírek archív


A rendezvény miatt útlezárás nem várható az Érsekkert közelében.

Az áthaladó forgalom tehát nem lesz korlátozva a Kossuth Lajos utcáról az Asztrik tér és a Kunszt József utca felé haladva. Ebből adódóan a szervezők arra kérnek minden gépjármű vezetőt, hogy lassan és elővigyázatosan haladjanak az érintett útszakaszokon, hiszen hatalmas tömegre számítanak a fesztivál közelében!

Forrás: kalocsa.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK