2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mit hol talál a Paprikafesztiválon? – A parkolástól a főzőhelyekig

2016. 09. 13., 14:14

Mint ismert, a belvárosi helyszínek helyett a megújult Érsekkertbe költözik a Paprikafesztivál is, amely azonban a programok helyigényét és a várt látogatószámot tekintve is jóval nagyobb rendezvény, mint a korábban szintén ott megtartott Majális, vagy Szent István Napok. Ezért nem árt tudni, hol lesz lehetőségünk parkolni, illetve hogy a rendezvénytérben mit hol találunk majd.

Több fontos kapcsolódó információt és rendezvénytérképet is közölt a Paprikafesztiválról Kalocsa Város Önkormányzata a honlapján.

Mint írják, a korábbi belvárosi rendezvényhelyszín a megelőző években számos nehézséget okozott a szervezés és a lebonyolítás terén. Idén az Érsekkerti színpad használatával mentesül a város a mobil színpad építésével és bontásával járó költségektől, illetve az áramberuházás mértéke és a mobil WC-k szükségessége is csökken az Érsekkert adottságai által. A megszokott „tiszta szobát” sem kell felépíteni, hiszen a Hagyományok Háza névre keresztelt érsekkerti fogadóépületben tartja meg szokásos bemutatóját a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület.

Forrás: kalocsa.hu

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi szervező a kalocsa.hu-n arról is tájékoztatást nyújt, hogy

a fesztivál programjai eső esetén is megtartásra kerülnek,

mivel a kert szabadtéri színpada fedett, az Érsekkert utcai kisszínpadnál pedig sátor áll majd, így esős időjárás esetén is biztosított a programok zavartalan megtartása.

Ami a rendezvény körüli parkolási rendet illeti, fontos tudnivaló, hogy

az Érsekkert teljes területére a fesztivál ideje alatt behajtani tilos!

A kert belső parkolóiban csupán azok a rendezvény területén dolgozók, zsűritagok parkolhatnak majd, akik előzetes kérelem alapján erre engedéllyel rendelkeznek. Ők a Magtár utca irányából közelíthetik meg a kijelölt várakozási helyeket. A főzőcsapatok a Sportcsarnok melletti területet használhatják majd. Az Asztrik téri sétányon áruló kézművesek az út másik oldalán, a Dózsa György Szakközépiskolával szemben parkoltathatják járműveiket. Ezen túl pedig a fesztiválra személyautóval érkezők a többi, környékbeli szabad parkoló bármelyikét használhatják – áll a tájékoztatásban.

Forrás: Vén Anita / KALOhírek archív


A rendezvény miatt útlezárás nem várható az Érsekkert közelében.

Az áthaladó forgalom tehát nem lesz korlátozva a Kossuth Lajos utcáról az Asztrik tér és a Kunszt József utca felé haladva. Ebből adódóan a szervezők arra kérnek minden gépjármű vezetőt, hogy lassan és elővigyázatosan haladjanak az érintett útszakaszokon, hiszen hatalmas tömegre számítanak a fesztivál közelében!

Forrás: kalocsa.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés