2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kasza Tibi és Balkán Fanatik a nyitónapon

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 09. 17., 18:46

„Húszezren voltunk, de lehet, hogy még többen is, csak nem emlékszünk pontosan” – egyeztette le Kasza Tibi közönségével a Paprikafesztivál nyitónapján megtartott koncertjén. Ha ott ennyien, akkor a későbbi Balkán Fanatik koncerten legalább ötezerrel többen voltak az Érsekkert szabadtéri színpadjánál.

Aki ismeri a helyszínt, persze tudja, hogy már csak az adottságok miatt sem lehettünk ennyien a tegnapi koncerteken, de azt minden túlzás nélkül állíthatjuk: nem is igen fértünk volna el ettől többen.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A „teltház” tehát megvolt mindkét nagyszínpados fellépésen, és persze az előadók meg is hálálták a nagy érdeklődést! A dallamok mellett kaptunk a rögtönzött Kasza-show-ból: Tibi egész este ontotta a poénokat, ráadásul a randiguru szerep és a Kasza-tánc tanítás is belefért a bő félórás műsorba.

Apropó Kasza Tibi! Mondtuk már, hogy felvettünk vele egy élő KerekPerecet?! Nézz bele >>>

A hangulat a Balkán Fanatik késő esti koncertjével hágott tetőfokra, a csapat hozta megszokott színvonalát, az álló sorokban megtáncoltatva és énekeltetve lelkes közönségét.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rockzenét a kisszínpadon este nyolctól fellépett Nagymama beszáll zenekar képviselte, a retro hangulatot pedig Fekete Antal és Sztakó Szabi hajnali egyig tartó retro diszkója idézte meg.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A fesztivál nyitónapja természetesen nem csak a koncertekről szólt. A színpadon egymást váltották a kalocsai néptánccsoportok, és a gyerekeket is több program várta. A nagyparkoló területén felállított vidámpark már délután gyerekzsivajtól volt hangos, de a fesztiválteret bejárva több kicsiknek szóló programba is be lehetett kapcsolódni. Kitelepült például a Helen Doron oktatóközpont, amelynek sátrában a szülők és a gyerekek is ismerkedhettek az angol nyelv-tanulás Helen Doron féle módszerével. A TARR Kft. nyereményjátékkal, csillámtetoválással és klassz ajándékokkal kedveskedett a sátrába látogató gyerekeknek, míg a Hagyományok Háza előtt fajátékok lehetett kipróbálni.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mihályi Réka Masni és Pocó című, kisszínpadon megtartott gyermekelőadása is olyan jól sikerült, hogy a program végére szinte minden gyerek feloldódott, megtelt a placc táncoló és ugrabugráló lurkókkal.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ami a néptánccsoportok előadásait illeti, elsőként a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület Palántái léptek színpadra Gólyás című műsorukat, majd a Mákszemek táncolták el Cserebere című bemutatójukat. Őket a Négykézláb csoport követte a deszkákon Szakíts, ha bírsz! című koreográfiájával. Végül a Bokrétások új, Kúttisztítás című előadását és a Kisbokréta csoport Recse, recse sárközi táncokat felvonultató előadását láthatta a nagyérdemű.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A nap folyamán fellépett még a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület utánpótlás gyerek csoportja Fordulj bolha! című műsorával, majd a felnőtt együttes A géderi kiskocsmába című koreográfiájával. A Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Együttes Búcsús bál című előadását hozta a Paprikafesztiválra, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Tánccsoporttól pedig Magyarbődi karikázót és asszonycsárdást láthattak az érdeklődők. A néptáncosok sorát a Szakmári Malomér Hagyományőrző Táncegyüttes zárta Férjhö mén a Móring Borcsa! című műsorszámával.

A Paprikafesztivál szombatra még több fellépőt tartogat, a főzőversenyekről már nem is beszélve! Érdemes lesz akkor is kilátogatni az Érsekkertbe!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK