2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kasza Tibi és Balkán Fanatik a nyitónapon

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 09. 17., 18:46

„Húszezren voltunk, de lehet, hogy még többen is, csak nem emlékszünk pontosan” – egyeztette le Kasza Tibi közönségével a Paprikafesztivál nyitónapján megtartott koncertjén. Ha ott ennyien, akkor a későbbi Balkán Fanatik koncerten legalább ötezerrel többen voltak az Érsekkert szabadtéri színpadjánál.

Aki ismeri a helyszínt, persze tudja, hogy már csak az adottságok miatt sem lehettünk ennyien a tegnapi koncerteken, de azt minden túlzás nélkül állíthatjuk: nem is igen fértünk volna el ettől többen.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A „teltház” tehát megvolt mindkét nagyszínpados fellépésen, és persze az előadók meg is hálálták a nagy érdeklődést! A dallamok mellett kaptunk a rögtönzött Kasza-show-ból: Tibi egész este ontotta a poénokat, ráadásul a randiguru szerep és a Kasza-tánc tanítás is belefért a bő félórás műsorba.

Apropó Kasza Tibi! Mondtuk már, hogy felvettünk vele egy élő KerekPerecet?! Nézz bele >>>

A hangulat a Balkán Fanatik késő esti koncertjével hágott tetőfokra, a csapat hozta megszokott színvonalát, az álló sorokban megtáncoltatva és énekeltetve lelkes közönségét.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rockzenét a kisszínpadon este nyolctól fellépett Nagymama beszáll zenekar képviselte, a retro hangulatot pedig Fekete Antal és Sztakó Szabi hajnali egyig tartó retro diszkója idézte meg.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A fesztivál nyitónapja természetesen nem csak a koncertekről szólt. A színpadon egymást váltották a kalocsai néptánccsoportok, és a gyerekeket is több program várta. A nagyparkoló területén felállított vidámpark már délután gyerekzsivajtól volt hangos, de a fesztiválteret bejárva több kicsiknek szóló programba is be lehetett kapcsolódni. Kitelepült például a Helen Doron oktatóközpont, amelynek sátrában a szülők és a gyerekek is ismerkedhettek az angol nyelv-tanulás Helen Doron féle módszerével. A TARR Kft. nyereményjátékkal, csillámtetoválással és klassz ajándékokkal kedveskedett a sátrába látogató gyerekeknek, míg a Hagyományok Háza előtt fajátékok lehetett kipróbálni.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mihályi Réka Masni és Pocó című, kisszínpadon megtartott gyermekelőadása is olyan jól sikerült, hogy a program végére szinte minden gyerek feloldódott, megtelt a placc táncoló és ugrabugráló lurkókkal.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ami a néptánccsoportok előadásait illeti, elsőként a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület Palántái léptek színpadra Gólyás című műsorukat, majd a Mákszemek táncolták el Cserebere című bemutatójukat. Őket a Négykézláb csoport követte a deszkákon Szakíts, ha bírsz! című koreográfiájával. Végül a Bokrétások új, Kúttisztítás című előadását és a Kisbokréta csoport Recse, recse sárközi táncokat felvonultató előadását láthatta a nagyérdemű.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A nap folyamán fellépett még a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület utánpótlás gyerek csoportja Fordulj bolha! című műsorával, majd a felnőtt együttes A géderi kiskocsmába című koreográfiájával. A Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Együttes Búcsús bál című előadását hozta a Paprikafesztiválra, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Tánccsoporttól pedig Magyarbődi karikázót és asszonycsárdást láthattak az érdeklődők. A néptáncosok sorát a Szakmári Malomér Hagyományőrző Táncegyüttes zárta Férjhö mén a Móring Borcsa! című műsorszámával.

A Paprikafesztivál szombatra még több fellépőt tartogat, a főzőversenyekről már nem is beszélve! Érdemes lesz akkor is kilátogatni az Érsekkertbe!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.
2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK