2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kasza Tibi és Balkán Fanatik a nyitónapon

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 09. 17., 18:46

„Húszezren voltunk, de lehet, hogy még többen is, csak nem emlékszünk pontosan” – egyeztette le Kasza Tibi közönségével a Paprikafesztivál nyitónapján megtartott koncertjén. Ha ott ennyien, akkor a későbbi Balkán Fanatik koncerten legalább ötezerrel többen voltak az Érsekkert szabadtéri színpadjánál.

Aki ismeri a helyszínt, persze tudja, hogy már csak az adottságok miatt sem lehettünk ennyien a tegnapi koncerteken, de azt minden túlzás nélkül állíthatjuk: nem is igen fértünk volna el ettől többen.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A „teltház” tehát megvolt mindkét nagyszínpados fellépésen, és persze az előadók meg is hálálták a nagy érdeklődést! A dallamok mellett kaptunk a rögtönzött Kasza-show-ból: Tibi egész este ontotta a poénokat, ráadásul a randiguru szerep és a Kasza-tánc tanítás is belefért a bő félórás műsorba.

Apropó Kasza Tibi! Mondtuk már, hogy felvettünk vele egy élő KerekPerecet?! Nézz bele >>>

A hangulat a Balkán Fanatik késő esti koncertjével hágott tetőfokra, a csapat hozta megszokott színvonalát, az álló sorokban megtáncoltatva és énekeltetve lelkes közönségét.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rockzenét a kisszínpadon este nyolctól fellépett Nagymama beszáll zenekar képviselte, a retro hangulatot pedig Fekete Antal és Sztakó Szabi hajnali egyig tartó retro diszkója idézte meg.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A fesztivál nyitónapja természetesen nem csak a koncertekről szólt. A színpadon egymást váltották a kalocsai néptánccsoportok, és a gyerekeket is több program várta. A nagyparkoló területén felállított vidámpark már délután gyerekzsivajtól volt hangos, de a fesztiválteret bejárva több kicsiknek szóló programba is be lehetett kapcsolódni. Kitelepült például a Helen Doron oktatóközpont, amelynek sátrában a szülők és a gyerekek is ismerkedhettek az angol nyelv-tanulás Helen Doron féle módszerével. A TARR Kft. nyereményjátékkal, csillámtetoválással és klassz ajándékokkal kedveskedett a sátrába látogató gyerekeknek, míg a Hagyományok Háza előtt fajátékok lehetett kipróbálni.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mihályi Réka Masni és Pocó című, kisszínpadon megtartott gyermekelőadása is olyan jól sikerült, hogy a program végére szinte minden gyerek feloldódott, megtelt a placc táncoló és ugrabugráló lurkókkal.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ami a néptánccsoportok előadásait illeti, elsőként a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület Palántái léptek színpadra Gólyás című műsorukat, majd a Mákszemek táncolták el Cserebere című bemutatójukat. Őket a Négykézláb csoport követte a deszkákon Szakíts, ha bírsz! című koreográfiájával. Végül a Bokrétások új, Kúttisztítás című előadását és a Kisbokréta csoport Recse, recse sárközi táncokat felvonultató előadását láthatta a nagyérdemű.

Képgaléria megtekintése (113 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A nap folyamán fellépett még a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület utánpótlás gyerek csoportja Fordulj bolha! című műsorával, majd a felnőtt együttes A géderi kiskocsmába című koreográfiájával. A Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Együttes Búcsús bál című előadását hozta a Paprikafesztiválra, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Tánccsoporttól pedig Magyarbődi karikázót és asszonycsárdást láthattak az érdeklődők. A néptáncosok sorát a Szakmári Malomér Hagyományőrző Táncegyüttes zárta Férjhö mén a Móring Borcsa! című műsorszámával.

A Paprikafesztivál szombatra még több fellépőt tartogat, a főzőversenyekről már nem is beszélve! Érdemes lesz akkor is kilátogatni az Érsekkertbe!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés