2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Paprikafesztivál dívája – Péntek este a Barbik Annája paprikakoszorúval a nyakában ünnepelte a harmincadikat

Illés György Cinó  |  2019. 09. 15., 20:25

A kalocsai fűszerpaprikát – itt még szárítás előtti, frissen szedett állapotában – megkóstolhatták azok, akik a szabadtéri színpad közeléből élvezték Anna and the Barbies koncertjét, ugyanis Pásztor Anna azzal jelentkezett be a fesztivál dívája címre, hogy a színpad szélét dekoráló paprikafüzérek közül egyet előbb a nyakába tett – és nagyon jól állt neki –, aztán előbb egyenként, később marékszám, a koncert végén pedig már füzérenként hajigálta le a lelkes közönségnek a magas C-vitamin tartalmú, nemes fűszernövényt. Közben a koncert csúcspontján a közönség közé vegyülve fűtötte a hangulatot az alternatív rock kategóriájába sorolt, zenéjében a rock mellett a hip-hop, az újhullám és a punk jegyeit vegyítő formáció énekese, Pásztor Anna, akinek extravagáns megjelenése és energikus színpadi mozgása idézi legnyomatékosabban az utóbb említett zenei stílus, a punk formanyelvét.

A XXX. Paprikafesztivál nyitónapjának fő fellépője, az Anna and the Barbies a kerek évfordulóhoz illő produkcióval köszöntötte a 2019-es Paprikafesztivált. A zenei kínálatot délután négykor az érsekkerti főút vadgesztenye fasora mentén felállított sétányszínpadon a 100 Folk Celsius gyermekkoncertje, magát a fesztivált pedig Bálint József polgármester, Nagy István agrárminiszter, Mészáros István prépost-kanonok, valamint Font Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg az öt órakor kezdődött hivatalos megnyitó keretében.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Anna provokatív színpadi mozgásával, energikus előadásmódjával, tűzvörös csizma koronázta, extravagáns öltözetével és tüzes kisugárzásával ragadta magával a szabadtéri színpad nézőterét szinte teljesen megtöltő közönséget.

A punk–rock–pop–hip-hop stílusjegyekkel operáló formáció zenei útkeresése sajátos zamatú, változatos, de minden pillanatában dinamikus hangvételű muzsikát eredményezett. Szövegek is jók. Hallgassunk bele!

Anna igazi „showwoman” – megragadja, és nem ereszti a közönséget. Együtt lélegzik nemcsak az első sorokban a dalokat vele együtt, ugrálva éneklő rajongókkal, hanem a nézőteret megtöltő publikum nem feltétlenül ilyen muzsikán nevelkedett tagjaival is.

Pásztor Annával tűz táncol a színpadon, amely látvány izzását a színpadi fények vörös villogása mellett ezúttal a muffként magára öltött – később a közönség közt szétosztott – paprikafüzér is fokozta, és combig érő, vörös csizmái is remekül illettek a paprikafesztivál szelleméhez, hiszen messziről úgy tűnhetett, mintha két hatalmas paprikán ugrálna a színpadon.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ez a táncoló, izzó tűz aztán leszáll a színpadról, és megszelídül. A hallgatóság soraiba vegyülve behízelgi magát a közönség szívébe, hiszen „csak játék az egész”, amint énekli közben. Közvetlenségét és energiával nem spórolós előadását a koncert végén vastapssal, ovációval jutalmazta a publikum.

Anna meg is kóstolta a kalocsai paprikát, és ízlett neki.
A kritikai megjegyzéseit kis ráadás zenével 30 másodpercnél, az elismerő hangú végső minősítést 35 másodperctől láthatjuk, addig, amíg hozzánk is el nem jutott egy paprika, amelyet aztán jóízűen el is fogyasztottunk.

Kalocsai zenekarok a fesztivál kínálatán

A nagyszínpadon a Barbik előtt a kalocsai kötődéssel is rendelkező Salvus együttes muzsikált – ez utóbbiról a zenekar nagykorúvá válása kapcsán külön cikkünk is van, videóval, és a kalocsai formációk kisszínpadi produkciókról is hoztunk videós ízelítőt.

A sétányszínpadon ugyanis ezen a napon este a kalocsai Tattoos együttes, majd a szintén helybéli Easter adott koncertet.

A nap programját a Party One Music Band sétányszínpadi táncmulatsága zárta. A hattagú, budapesti csapat 2012-ben alakult azzal a célkitűzéssel, hogy olyan zenekart alkossanak, mely mind a saját, mind közönségük teljes körű igényeit képes kielégíteni.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

A férfi és női főének mellett gitár, basszusgitár, billentyű és dob felállásban játszó zenekar repertoárja a 70-es, 80-as évek örökzöldjein át a legújabb slágerekig terjed, hogy minden korosztály igényeit kielégíthessék.

Táncra is perdültek sokan a kisszínpad rendezvénysátrában a péntek késő éjszakába nyúló zenés mulatságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés