2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Paprikafesztivál dívája – Péntek este a Barbik Annája paprikakoszorúval a nyakában ünnepelte a harmincadikat

Illés György Cinó  |  2019. 09. 15., 20:25

A kalocsai fűszerpaprikát – itt még szárítás előtti, frissen szedett állapotában – megkóstolhatták azok, akik a szabadtéri színpad közeléből élvezték Anna and the Barbies koncertjét, ugyanis Pásztor Anna azzal jelentkezett be a fesztivál dívája címre, hogy a színpad szélét dekoráló paprikafüzérek közül egyet előbb a nyakába tett – és nagyon jól állt neki –, aztán előbb egyenként, később marékszám, a koncert végén pedig már füzérenként hajigálta le a lelkes közönségnek a magas C-vitamin tartalmú, nemes fűszernövényt. Közben a koncert csúcspontján a közönség közé vegyülve fűtötte a hangulatot az alternatív rock kategóriájába sorolt, zenéjében a rock mellett a hip-hop, az újhullám és a punk jegyeit vegyítő formáció énekese, Pásztor Anna, akinek extravagáns megjelenése és energikus színpadi mozgása idézi legnyomatékosabban az utóbb említett zenei stílus, a punk formanyelvét.

A XXX. Paprikafesztivál nyitónapjának fő fellépője, az Anna and the Barbies a kerek évfordulóhoz illő produkcióval köszöntötte a 2019-es Paprikafesztivált. A zenei kínálatot délután négykor az érsekkerti főút vadgesztenye fasora mentén felállított sétányszínpadon a 100 Folk Celsius gyermekkoncertje, magát a fesztivált pedig Bálint József polgármester, Nagy István agrárminiszter, Mészáros István prépost-kanonok, valamint Font Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg az öt órakor kezdődött hivatalos megnyitó keretében.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Anna provokatív színpadi mozgásával, energikus előadásmódjával, tűzvörös csizma koronázta, extravagáns öltözetével és tüzes kisugárzásával ragadta magával a szabadtéri színpad nézőterét szinte teljesen megtöltő közönséget.

A punk–rock–pop–hip-hop stílusjegyekkel operáló formáció zenei útkeresése sajátos zamatú, változatos, de minden pillanatában dinamikus hangvételű muzsikát eredményezett. Szövegek is jók. Hallgassunk bele!

Anna igazi „showwoman” – megragadja, és nem ereszti a közönséget. Együtt lélegzik nemcsak az első sorokban a dalokat vele együtt, ugrálva éneklő rajongókkal, hanem a nézőteret megtöltő publikum nem feltétlenül ilyen muzsikán nevelkedett tagjaival is.

Pásztor Annával tűz táncol a színpadon, amely látvány izzását a színpadi fények vörös villogása mellett ezúttal a muffként magára öltött – később a közönség közt szétosztott – paprikafüzér is fokozta, és combig érő, vörös csizmái is remekül illettek a paprikafesztivál szelleméhez, hiszen messziről úgy tűnhetett, mintha két hatalmas paprikán ugrálna a színpadon.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ez a táncoló, izzó tűz aztán leszáll a színpadról, és megszelídül. A hallgatóság soraiba vegyülve behízelgi magát a közönség szívébe, hiszen „csak játék az egész”, amint énekli közben. Közvetlenségét és energiával nem spórolós előadását a koncert végén vastapssal, ovációval jutalmazta a publikum.

Anna meg is kóstolta a kalocsai paprikát, és ízlett neki.
A kritikai megjegyzéseit kis ráadás zenével 30 másodpercnél, az elismerő hangú végső minősítést 35 másodperctől láthatjuk, addig, amíg hozzánk is el nem jutott egy paprika, amelyet aztán jóízűen el is fogyasztottunk.

Kalocsai zenekarok a fesztivál kínálatán

A nagyszínpadon a Barbik előtt a kalocsai kötődéssel is rendelkező Salvus együttes muzsikált – ez utóbbiról a zenekar nagykorúvá válása kapcsán külön cikkünk is van, videóval, és a kalocsai formációk kisszínpadi produkciókról is hoztunk videós ízelítőt.

A sétányszínpadon ugyanis ezen a napon este a kalocsai Tattoos együttes, majd a szintén helybéli Easter adott koncertet.

A nap programját a Party One Music Band sétányszínpadi táncmulatsága zárta. A hattagú, budapesti csapat 2012-ben alakult azzal a célkitűzéssel, hogy olyan zenekart alkossanak, mely mind a saját, mind közönségük teljes körű igényeit képes kielégíteni.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

A férfi és női főének mellett gitár, basszusgitár, billentyű és dob felállásban játszó zenekar repertoárja a 70-es, 80-as évek örökzöldjein át a legújabb slágerekig terjed, hogy minden korosztály igényeit kielégíthessék.

Táncra is perdültek sokan a kisszínpad rendezvénysátrában a péntek késő éjszakába nyúló zenés mulatságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK