2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Nagykorú lett a kalocsai kötődésű Salvus együttes – Születésnapi videointerjú a XXX. Paprikafesztiválon

Illés György Cinó  |  2019. 09. 15., 21:44

Talán egyedülálló az idén 18 éves Salvus együttes abban, 2002 óta minden évben játszott Kalocsán. A szegedi egyetemistákból alakult csapatnak több tagcsere után ma már egyetlen őstagja kalocsai. A harmincadik Kalocsai Paprikafesztivál nyitónapján a nagyszínpadon adtak koncertet. A zenekart föllépésük után a színfalak mögött kaptuk el egy rövid interjúra. Az elhangzottak a kalocsai Country Road együttesre is kompromittáló lehetnek... No meg a riporterre is, aki ezúttal egy balfácán bakival járult hozzá a nézettséghez.

A zenekar a pénteki nap fő műsorszáma, az Anna and te Barbies igen szuggesztív koncertje előtt állt színpadra, és mozgatta meg a népes és nagyon lelkes kalocsai rajongótáborát. A zúzós, kemény rock zenét játszó zenekar immár sokadszor játszanak városunkban – aki ennek ellenére még nem halotta őket, az nézze meg ezt a videót!

A zenekar kalocsai kötődéseire tekintettel megkerestük a zenészeket egy rövid backstage interjúra.

Ebből megtudtuk többek közt, hogy a csapat szegedi egyetemi zenekarként indult, ennek már tizennyolc éve. Az együtt zenélés öröme egy darabig az egyetem elvégzése után is egyben tartotta a formációt. Ma már ki-ki űzi polgári foglalkozását, és a mellett koncerteznek a Salvussal, amelynek azonban több tagcsere után jelenleg csak egyetlen eredeti tagja van, és ő éppen kalocsai. Az ő kiterjedt itteni ismeretségi köre révén keveredtek egyszer egy elgörbült éjszaka kalandjaiba városunkban, amely máig a zenekar egyik legemlékezetesebb – vagy inkább legemlékezet-vesztésesebb – bulija volt.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Itt jön képbe a Country Road…

Utóbbiak egyébként több más kalocsai formációhoz hasonlóan szintén játszottak a fesztiválon, mégpedig a szombati főnapon, a nagyszínpadon, a Budapest Bár koncertje előtt.

A Salvus videointerjúhoz előzetesnek még annyit:

NE HAGYJÁK MAGUKAT MEGTÉVESZTENI!
A PAPRIKAFESZTIVÁL NYITÓNAPJÁT IDÉN HARMINCADSZOR TARTOTTÁK MÁR MEG.
RÖGTÖN A VIDEÓ ELEJÉN TALÁN A HARMADIK IKSZRE GONDOLHATTAM…

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023-02-01 13:13:44
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK