2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai kötődésű együttesek a XXX. Paprikafesztivál kínálatában – Pillants bele videóink segítségével a helyi könnyűzene palettájának színeibe!

Illés György Cinó  |  2019. 09. 16., 15:59

Az idén 18 éves Salvus együttes 2002. óta minden évben játszott Kalocsán, ahová basszusgitáros, énekes frontemberük révén személyes kötelékek fűzik a csapatot. Ezúttal a pénteki napon zenéltek a szabadtéri színpadon. Rajtuk kívül a helyi könnyűzenei élet több jeles képviselője is föllépett: a nagyszínpadi kínálatot a városunkban jól ismert Country Road erősítette, a helyi rockzenei élet nagy öregjei közé tartozó Tattoos együttes és még nagyobb öregjeiből álló Easter a sétányszínpadon muzsikált, szintén pénteken.

A pénteki nap fő műsorszáma az Anna and te Barbies volt, akik előtt az énekese révén városunkhoz is kötődő, immár 18 éves Salvus együttes zenélt. A zenekar frontembere, utolsó, még a csapattal zenélő alapító tagja kalocsai. Az idén nagykorúvá váló zenekarról önálló cikkünk született, benne backstage villáminterjúnkkal.

A Salvushoz hasonlóan a nyitónapon, de a sétányszínpadon adott koncertet az ugyancsak kalocsai Tattoos együttes, valamint a szintén helyi Easter együttes. Ebben a cikkben e két zenekar műsorából és a kalocsai könnyűzenét a másnapi kínálatban erősítő Country Road együttes koncertjeiből adunk egy kis ízelítőt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Jól összeszokott formáció a Tattoos

A sétányszínpadon hat órakor adott koncertet a Tattoos, amelynek tagjai legalább a kilencvenes évek óta együtt muzsikálnak. Az egyik dalukról készült videónk sajnos felvétel közben megszakadt…

… de időben észrevettük és újraindítottuk, hogy belehallgathassunk a refrénbe is:

Idegen légió, helyi erősségekkel

A kis- és nagyszínpadon váltakozva kezdődtek a műsorszámok, a Tattoos után a szabadtérin a már említett, immár nagykorú Salvus zenélt, aztán pedig, immár újra a  sétányszínpadon kalocsai illetőségű zenekart köszönthettünk, este nyolctól ugyanis az Easter együttes adta elő a részben régi slágerekből, részben saját nótákból álló repertoárjának legszebb darabjait.

A következő dalban az idegen légióról énekelnek. Mindenki hallgassa meg, aki még nem volt idegenlégiós. A többieknek fakultatív!

„Ugrabugra” a részeg tengerészekkel és a Coutry Roaddal

A szombat esti kínálatot az ugyancsak kalocsai Country Road együttes nyitotta a nagyszínpadon. Ők az aznapi fő műsorszám, a Budapest Bár koncertje előtt léptek színpadra, és mozgatták meg a folyamatosan gyülekező közönséget. Az utóbbi zenekar produkciójáról, kiegészülve a M.É.Z. és a Rockin’ Rock Cat koncertjeivel, videós ízelítővel illusztrált, önálló cikkben írunk.

Jelen írásban– helyi kötődésű zenekarként – már csak a Country Road kerül terítékre, akik szombaton a nagyszínpadi műsor nyitányaként mozgatták meg a közönséget. Egyik-másik számra, így például a Részeg tengerészről szóló, ismert angol matrózdal hangjaira kicsik és nagyok is táncra perdültek. A vérpezsdítő zene frenetikus hatásáról lásd ezt a videót:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK