2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai kötődésű együttesek a XXX. Paprikafesztivál kínálatában – Pillants bele videóink segítségével a helyi könnyűzene palettájának színeibe!

Illés György Cinó  |  2019. 09. 16., 15:59

Az idén 18 éves Salvus együttes 2002. óta minden évben játszott Kalocsán, ahová basszusgitáros, énekes frontemberük révén személyes kötelékek fűzik a csapatot. Ezúttal a pénteki napon zenéltek a szabadtéri színpadon. Rajtuk kívül a helyi könnyűzenei élet több jeles képviselője is föllépett: a nagyszínpadi kínálatot a városunkban jól ismert Country Road erősítette, a helyi rockzenei élet nagy öregjei közé tartozó Tattoos együttes és még nagyobb öregjeiből álló Easter a sétányszínpadon muzsikált, szintén pénteken.

A pénteki nap fő műsorszáma az Anna and te Barbies volt, akik előtt az énekese révén városunkhoz is kötődő, immár 18 éves Salvus együttes zenélt. A zenekar frontembere, utolsó, még a csapattal zenélő alapító tagja kalocsai. Az idén nagykorúvá váló zenekarról önálló cikkünk született, benne backstage villáminterjúnkkal.

A Salvushoz hasonlóan a nyitónapon, de a sétányszínpadon adott koncertet az ugyancsak kalocsai Tattoos együttes, valamint a szintén helyi Easter együttes. Ebben a cikkben e két zenekar műsorából és a kalocsai könnyűzenét a másnapi kínálatban erősítő Country Road együttes koncertjeiből adunk egy kis ízelítőt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Jól összeszokott formáció a Tattoos

A sétányszínpadon hat órakor adott koncertet a Tattoos, amelynek tagjai legalább a kilencvenes évek óta együtt muzsikálnak. Az egyik dalukról készült videónk sajnos felvétel közben megszakadt…

… de időben észrevettük és újraindítottuk, hogy belehallgathassunk a refrénbe is:

Idegen légió, helyi erősségekkel

A kis- és nagyszínpadon váltakozva kezdődtek a műsorszámok, a Tattoos után a szabadtérin a már említett, immár nagykorú Salvus zenélt, aztán pedig, immár újra a  sétányszínpadon kalocsai illetőségű zenekart köszönthettünk, este nyolctól ugyanis az Easter együttes adta elő a részben régi slágerekből, részben saját nótákból álló repertoárjának legszebb darabjait.

A következő dalban az idegen légióról énekelnek. Mindenki hallgassa meg, aki még nem volt idegenlégiós. A többieknek fakultatív!

„Ugrabugra” a részeg tengerészekkel és a Coutry Roaddal

A szombat esti kínálatot az ugyancsak kalocsai Country Road együttes nyitotta a nagyszínpadon. Ők az aznapi fő műsorszám, a Budapest Bár koncertje előtt léptek színpadra, és mozgatták meg a folyamatosan gyülekező közönséget. Az utóbbi zenekar produkciójáról, kiegészülve a M.É.Z. és a Rockin’ Rock Cat koncertjeivel, videós ízelítővel illusztrált, önálló cikkben írunk.

Jelen írásban– helyi kötődésű zenekarként – már csak a Country Road kerül terítékre, akik szombaton a nagyszínpadi műsor nyitányaként mozgatták meg a közönséget. Egyik-másik számra, így például a Részeg tengerészről szóló, ismert angol matrózdal hangjaira kicsik és nagyok is táncra perdültek. A vérpezsdítő zene frenetikus hatásáról lásd ezt a videót:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés