2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ingyenes mérések, tanácsadás a Kalocsa Jövőjéért Egyesület egészségügyi sátrában

2018. 09. 17., 10:27

Közel háromszáz fő fordult meg a Kalocsa Jövőjéért Egyesület Paprikafesztiválon felállított egészségügyi sátrában. A regisztrált látogatók között értékes ajándékokat sorsolt a szervezet.

– A magyar emberek még mindig nem törődnek kellőképpen az egészségükkel, ezért a betegségek felismerése sokszor csak későn történik meg. A lakosság tudatos felkészítésére és folyamatos tájékoztatására egyértelműen szükség van, éppen ezért úgy gondoltuk, a több ezer embert megmozgató Paprikafesztivál kiváló alkalom arra, hogy a kórház falain, illetve a háziorvosi praxis keretein kívül, sokkal kötetlenebb formában teremtsünk lehetőséget bárki számára ingyenes szűrővizsgálatokra, tanácsadásra – magyarázta kollégánknak dr. Filvig Géza, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület vizsgálatokra érkező lakosoktól hemzsegő sátránál szombat délelőtt, ahol dr. Vadász Mária, dr. Fritz Péter, dr. Hajdú Zoltán, Répási Erika, valamint dr. Grabarits István és gyógyszerész kollégái folyamatos körforgásban foglalkoztak az oda érkezőkkel.

Dr. Hajdú Zoltán háziorvost az alkalmi EÜ pont szolgáltatásairól, a vizsgálatok utáni teendőkről kérdeztük, aki mindenekelőtt azt emelte ki: egy vizsgálat pozitív eredménye önmagában nem diagnózis, további megerősítő vizsgálatok szükségesek. A diagnózist követően viszont azonnal meg kell kezdeni a megfelelő kezelést a kialakuló betegség megelőzése vagy lefolyásának pozitív befolyásolása érdekében.

A háziorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a szemérmesebbek otthon elvégezhető önellenőrző gyorsteszteket is hazavihettek a sátorból. Mint mondta, az ilyen típusú tesztek előnye, hogy használatuk nem igényel szakorvosi közreműködést, viszont azt is fontos tudni, hogy pontos diagnózist ezektől nem várhatunk, a kapott értékek tájékoztató jellegűek, olykor figyelemfelkeltőek, ezért az esetleges pozitív tesztekkel érdemes szakorvosunkat felkeresni.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Gyorsan híre ment, hogy a szakembereket és az egyesület sátránál segédkező tagokat odafigyelésük, kedvességük, és nem utolsó sorban a nyújtott szolgáltatásuk színvonala kiemeli a fesztivál forgatagából, így nem lepődtünk meg azon, hogy mire délután hármat ütött az óra, közel háromszáz regisztrált résztvevő közül sorsolta ki az egyesület a támogató gyógyszergyártó cégek több ezer forint értékű ajándékcsomagjait.

A nyeremények sorsolását, átadását szintén videóra vettük:

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei