2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Ingyenes mérések, tanácsadás a Kalocsa Jövőjéért Egyesület egészségügyi sátrában

2018. 09. 17., 10:27

Közel háromszáz fő fordult meg a Kalocsa Jövőjéért Egyesület Paprikafesztiválon felállított egészségügyi sátrában. A regisztrált látogatók között értékes ajándékokat sorsolt a szervezet.

– A magyar emberek még mindig nem törődnek kellőképpen az egészségükkel, ezért a betegségek felismerése sokszor csak későn történik meg. A lakosság tudatos felkészítésére és folyamatos tájékoztatására egyértelműen szükség van, éppen ezért úgy gondoltuk, a több ezer embert megmozgató Paprikafesztivál kiváló alkalom arra, hogy a kórház falain, illetve a háziorvosi praxis keretein kívül, sokkal kötetlenebb formában teremtsünk lehetőséget bárki számára ingyenes szűrővizsgálatokra, tanácsadásra – magyarázta kollégánknak dr. Filvig Géza, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület vizsgálatokra érkező lakosoktól hemzsegő sátránál szombat délelőtt, ahol dr. Vadász Mária, dr. Fritz Péter, dr. Hajdú Zoltán, Répási Erika, valamint dr. Grabarits István és gyógyszerész kollégái folyamatos körforgásban foglalkoztak az oda érkezőkkel.

Dr. Hajdú Zoltán háziorvost az alkalmi EÜ pont szolgáltatásairól, a vizsgálatok utáni teendőkről kérdeztük, aki mindenekelőtt azt emelte ki: egy vizsgálat pozitív eredménye önmagában nem diagnózis, további megerősítő vizsgálatok szükségesek. A diagnózist követően viszont azonnal meg kell kezdeni a megfelelő kezelést a kialakuló betegség megelőzése vagy lefolyásának pozitív befolyásolása érdekében.

A háziorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a szemérmesebbek otthon elvégezhető önellenőrző gyorsteszteket is hazavihettek a sátorból. Mint mondta, az ilyen típusú tesztek előnye, hogy használatuk nem igényel szakorvosi közreműködést, viszont azt is fontos tudni, hogy pontos diagnózist ezektől nem várhatunk, a kapott értékek tájékoztató jellegűek, olykor figyelemfelkeltőek, ezért az esetleges pozitív tesztekkel érdemes szakorvosunkat felkeresni.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Gyorsan híre ment, hogy a szakembereket és az egyesület sátránál segédkező tagokat odafigyelésük, kedvességük, és nem utolsó sorban a nyújtott szolgáltatásuk színvonala kiemeli a fesztivál forgatagából, így nem lepődtünk meg azon, hogy mire délután hármat ütött az óra, közel háromszáz regisztrált résztvevő közül sorsolta ki az egyesület a támogató gyógyszergyártó cégek több ezer forint értékű ajándékcsomagjait.

A nyeremények sorsolását, átadását szintén videóra vettük:

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK