2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ingyenes mérések, tanácsadás a Kalocsa Jövőjéért Egyesület egészségügyi sátrában

2018. 09. 17., 10:27

Közel háromszáz fő fordult meg a Kalocsa Jövőjéért Egyesület Paprikafesztiválon felállított egészségügyi sátrában. A regisztrált látogatók között értékes ajándékokat sorsolt a szervezet.

– A magyar emberek még mindig nem törődnek kellőképpen az egészségükkel, ezért a betegségek felismerése sokszor csak későn történik meg. A lakosság tudatos felkészítésére és folyamatos tájékoztatására egyértelműen szükség van, éppen ezért úgy gondoltuk, a több ezer embert megmozgató Paprikafesztivál kiváló alkalom arra, hogy a kórház falain, illetve a háziorvosi praxis keretein kívül, sokkal kötetlenebb formában teremtsünk lehetőséget bárki számára ingyenes szűrővizsgálatokra, tanácsadásra – magyarázta kollégánknak dr. Filvig Géza, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület vizsgálatokra érkező lakosoktól hemzsegő sátránál szombat délelőtt, ahol dr. Vadász Mária, dr. Fritz Péter, dr. Hajdú Zoltán, Répási Erika, valamint dr. Grabarits István és gyógyszerész kollégái folyamatos körforgásban foglalkoztak az oda érkezőkkel.

Dr. Hajdú Zoltán háziorvost az alkalmi EÜ pont szolgáltatásairól, a vizsgálatok utáni teendőkről kérdeztük, aki mindenekelőtt azt emelte ki: egy vizsgálat pozitív eredménye önmagában nem diagnózis, további megerősítő vizsgálatok szükségesek. A diagnózist követően viszont azonnal meg kell kezdeni a megfelelő kezelést a kialakuló betegség megelőzése vagy lefolyásának pozitív befolyásolása érdekében.

A háziorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a szemérmesebbek otthon elvégezhető önellenőrző gyorsteszteket is hazavihettek a sátorból. Mint mondta, az ilyen típusú tesztek előnye, hogy használatuk nem igényel szakorvosi közreműködést, viszont azt is fontos tudni, hogy pontos diagnózist ezektől nem várhatunk, a kapott értékek tájékoztató jellegűek, olykor figyelemfelkeltőek, ezért az esetleges pozitív tesztekkel érdemes szakorvosunkat felkeresni.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Gyorsan híre ment, hogy a szakembereket és az egyesület sátránál segédkező tagokat odafigyelésük, kedvességük, és nem utolsó sorban a nyújtott szolgáltatásuk színvonala kiemeli a fesztivál forgatagából, így nem lepődtünk meg azon, hogy mire délután hármat ütött az óra, közel háromszáz regisztrált résztvevő közül sorsolta ki az egyesület a támogató gyógyszergyártó cégek több ezer forint értékű ajándékcsomagjait.

A nyeremények sorsolását, átadását szintén videóra vettük:

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-24 13:19:32
Ebben a történetben már az is szép, hogy az utolsó fordulóra is maradt még esélyünk a bennmaradásra.
2024-05-22 10:42:00
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 28., 17:00
A gyanúsítottnál tartott kutatás alkalmával tetemes készpénzre, arany ékszerekre, zálogjegyekre akadtak a rendőrök. Még >>>
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK