2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Új tagok a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrendben – Videóval!

2018. 09. 15., 16:33

A Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend népes tábora idén is két új, a fűszerpaprika iránt elkötelezett taggal bővült. A lovagokat ezúttal is a Paprikafesztivál fő napján Németh József, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. elnök-vezérigazgatója avatta fel.

A Kalocsai Szent István Paprika Lovagrendet a borlovagrendek mintájára tizenhét évvel ezelőtt, 2001. január 22-én a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. alapította. Mindenkori tagjai a paprikatermesztés, -feldolgozás színvonalának emelésén, a termék ismertségének növelésén fáradoznak.
A rend alapítása óta minden évben új tagokkal bővül, akiket hagyományosan a korábbi Paprika Napok, mostani Kalocsai Paprikafesztivál keretében avatnak fel.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
Deák Tímea
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Idén Deák Tímeát, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. minőségirányítási vezetőjét és Blaskó János, Venesz-díjas mesterszakácsot fogadták a szervezet tagjai közé, miután mindketten kiállták a lovagrend főmolnára, Romsics József által levezényelt próbatételt. Ez hagyományosan egy vakteszt, melynek során a lovagi cím várományosainak a különböző készítmények közül ki kell tudniuk választani a kalocsai fűszerpaprikát.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
Blaskó János
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A sikeres beavatást követően a két új tag ünnepélyesen felesküdött a kalocsai fűszerpaprika hírnevének öregbítésére és ígéretet tett arra, hogy ismerőseinek egészségük megóvása érdekében mindig kalocsai paprikát ajánl.

A ceremónia végén Németh József, a rend főkancellára, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. elnök-vezérigazgatója szimbolikusan is lovaggá ütötte az addigra már piros palástba öltözött új lovagokat.


Blaskó János Venesz-díjas mesterszakács. 1949-ben Kispesten született. Szakácsképző iskoláját 1964-ben kezdte. 1967-ben nemzetközi szakácstanuló versenyen első helyezést ért el. Ezt követően Budapesten különböző neves éttermekben dolgozva szélesítette tudását. A felfelé ívelő pályája során számos európai főváros neves éttermében konyhafőnökként dolgozott.
Szakmai tudásának elismeréseként megkapta a kiváló dolgozó címet, 1990-ben és 1997-ben az év dolgozója kitüntetést. Munkássága értékeléseként megkapta a Magyar Gasztronómiáért Arany Plakettet, a Magyar Királyi Szakácsok - Nyárson sültek királyi kamarása díjat, 2006-ban Venesz József szakmai díjat, 2017-ben a Magyar Gasztronómiai Szövetség Életmű díját. A vendéglátás területén 51 éve aktívan készíti a paprikás ételeket és ételkülönlegességeket.
Deák Tímea minőségirányítási vezető. 1971-ben született Szekszárdon. Bátyai származása révén gyerekkora óta kötődik a fűszerpaprikához. 1994-ben a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Karán agrármérnöki diplomát, majd külgazdasági közgazdász diplomát szerzett. ISO 9001 és HACCP, majd 2011-ben IFS BFC és ISO 22000-es auditori végzettséget szerzett. Diplomamunkáját fűszerpaprika utóérérés és beltartalom összefüggéseiről írta.
Három gyermek édesanyja. A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt-nél közel 15 éve a minőségiránytásban dolgozik. A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. 1994-ben országosan az elsők között vezette be az ISO 9002-es minőségirányítási rendszert, 1999-ben a HACCP rendszert, ezek továbbfejlesztéseként 2013-ban a BFC élelmiszerbiztonsági rendszert. Szabadidejében sokat foglalkozik az élelmiszerbiztonsággal, HACCP tanácsadóként főleg fűszerpaprikatermelő vállalkozások munkáját segíti.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés