2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Közeleg az őszi Paprikafesztivál – Nagyszabású főzőverseny fogadja az érkezőket

2018. 08. 27., 08:11
Közeleg az őszi Paprikafesztivál – Nagyszabású főzőverseny fogadja az érkezőket

Ebben az évben szeptember 14-én és 15-én rendezi meg a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár az érseki székváros legnagyobb éves gasztronómiai és kulturális forgatagát, a huszonkilencedik Kalocsai Paprikafesztivált. Az események központi helyszíne idén is az Érsekkert lesz, viszont a program vázát képező főzőverseny térbeni elhelyezése változni fog.

Az elmúlt évek visszajelzéseiből és gyakorlatából okulva a szervezők kiköltöztetik az Érsekkertben lévő fősétány mellől a huszonkettedik Paprikás Ételek Főzőversenyét, mivel a szombat délutáni eredményhirdetéseket követően onnan rendkívül körülményes volt a csapatoknak összepakolni és elvonulni. Többen közülük ugyanis sokszáz kilométerről érkeznek Kalocsára, kifejezetten a gasztronómiai eseményen történő részvétel céljából, és nem maradnak a fesztivál végéig, ami épp a főzőverseny lezárulta után, szombat délutántól kezdi a nagyobb tömegeket megmozdítani.

A főzőcsapatok ezért a Parkgondozó Kft. főbejárata és a Hagyományok Háza által közrefogott parkolóban lesznek elhelyezve, könnyítve a le- és felpakolást a nevező csapatok számára. A szükséges infrastruktúra dr. Magóné Tóth Gyöngyi fesztiváligazgató elmondása alapján itt is adott, Németh József főszervező óvatosabban fogalmaz, ő azt mondja, „a puding próbája az evés”, majd eldől, beválik-e az új helyszín, ahol természetesen felállításra kerül a Bogrács színpad is (míg a másik két színpad, a szabadtéri és a sétányszínpad a parkon belül várja majd a közönséget).

Alakul az idei „Kalocsai nyár” kínálata az Érsekkertben. Újabb nevekkel bővül a nálunk koncertezők sora!
bővebben ...

A Venesz-díjas séf arról is örömmel számolt be, hogy már alakul a résztvevő csapatok mezőnye. Többen jelezték Kalocsáról és például Foktőről, hogy jönni fognak, de sikerült csapatokat idecsábítani Pándról, Mohácsról és Pécsről is. Lesz, aki közülük először teszi tiszteletét a Paprikás Ételek Főzőversenyén, amely étkeinek receptjeit az idén huszadik alkalommal foglalja majd színes kötetbe a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Németh József azt is elmondta, hogy az eddigi tapasztalat szerint a nevezések java jellemzően a rendezvény előtti utolsó egy hétben fut be, ahogyan a fesztiválhoz az idén ötödjére csatolt Szürkemarha Pörkölt Főzőversenyre is az utolsó napokban neveznek a lelkes baráti társaságok, családok, munkahelyi kollektívák – ez elsősorban az ő terepük, és az idén is változatlan feltételek mellett várják őket a szervezők.

Aki tehát ringbe szállna a kalocsai gasztrocsatákon elnyerhető rangos díjakért, címekért, serlegekért, az jelezheti részvételi szándékát a kulturaliskozpont@kalocsa.hu, illetve a csajdacsarda@freemail.hu email-címeken, olvasható a felhívás a fesztivált jegyző művelődési központ közösségi oldalán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK