2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Közeleg az őszi Paprikafesztivál – Nagyszabású főzőverseny fogadja az érkezőket

2018. 08. 27., 08:11
Közeleg az őszi Paprikafesztivál – Nagyszabású főzőverseny fogadja az érkezőket

Ebben az évben szeptember 14-én és 15-én rendezi meg a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár az érseki székváros legnagyobb éves gasztronómiai és kulturális forgatagát, a huszonkilencedik Kalocsai Paprikafesztivált. Az események központi helyszíne idén is az Érsekkert lesz, viszont a program vázát képező főzőverseny térbeni elhelyezése változni fog.

Az elmúlt évek visszajelzéseiből és gyakorlatából okulva a szervezők kiköltöztetik az Érsekkertben lévő fősétány mellől a huszonkettedik Paprikás Ételek Főzőversenyét, mivel a szombat délutáni eredményhirdetéseket követően onnan rendkívül körülményes volt a csapatoknak összepakolni és elvonulni. Többen közülük ugyanis sokszáz kilométerről érkeznek Kalocsára, kifejezetten a gasztronómiai eseményen történő részvétel céljából, és nem maradnak a fesztivál végéig, ami épp a főzőverseny lezárulta után, szombat délutántól kezdi a nagyobb tömegeket megmozdítani.

A főzőcsapatok ezért a Parkgondozó Kft. főbejárata és a Hagyományok Háza által közrefogott parkolóban lesznek elhelyezve, könnyítve a le- és felpakolást a nevező csapatok számára. A szükséges infrastruktúra dr. Magóné Tóth Gyöngyi fesztiváligazgató elmondása alapján itt is adott, Németh József főszervező óvatosabban fogalmaz, ő azt mondja, „a puding próbája az evés”, majd eldől, beválik-e az új helyszín, ahol természetesen felállításra kerül a Bogrács színpad is (míg a másik két színpad, a szabadtéri és a sétányszínpad a parkon belül várja majd a közönséget).

Alakul az idei „Kalocsai nyár” kínálata az Érsekkertben. Újabb nevekkel bővül a nálunk koncertezők sora!
bővebben ...

A Venesz-díjas séf arról is örömmel számolt be, hogy már alakul a résztvevő csapatok mezőnye. Többen jelezték Kalocsáról és például Foktőről, hogy jönni fognak, de sikerült csapatokat idecsábítani Pándról, Mohácsról és Pécsről is. Lesz, aki közülük először teszi tiszteletét a Paprikás Ételek Főzőversenyén, amely étkeinek receptjeit az idén huszadik alkalommal foglalja majd színes kötetbe a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Németh József azt is elmondta, hogy az eddigi tapasztalat szerint a nevezések java jellemzően a rendezvény előtti utolsó egy hétben fut be, ahogyan a fesztiválhoz az idén ötödjére csatolt Szürkemarha Pörkölt Főzőversenyre is az utolsó napokban neveznek a lelkes baráti társaságok, családok, munkahelyi kollektívák – ez elsősorban az ő terepük, és az idén is változatlan feltételek mellett várják őket a szervezők.

Aki tehát ringbe szállna a kalocsai gasztrocsatákon elnyerhető rangos díjakért, címekért, serlegekért, az jelezheti részvételi szándékát a kulturaliskozpont@kalocsa.hu, illetve a csajdacsarda@freemail.hu email-címeken, olvasható a felhívás a fesztivált jegyző művelődési központ közösségi oldalán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.
2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK