2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Közeleg az őszi Paprikafesztivál – Nagyszabású főzőverseny fogadja az érkezőket

2018. 08. 27., 08:11
Közeleg az őszi Paprikafesztivál – Nagyszabású főzőverseny fogadja az érkezőket

Ebben az évben szeptember 14-én és 15-én rendezi meg a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár az érseki székváros legnagyobb éves gasztronómiai és kulturális forgatagát, a huszonkilencedik Kalocsai Paprikafesztivált. Az események központi helyszíne idén is az Érsekkert lesz, viszont a program vázát képező főzőverseny térbeni elhelyezése változni fog.

Az elmúlt évek visszajelzéseiből és gyakorlatából okulva a szervezők kiköltöztetik az Érsekkertben lévő fősétány mellől a huszonkettedik Paprikás Ételek Főzőversenyét, mivel a szombat délutáni eredményhirdetéseket követően onnan rendkívül körülményes volt a csapatoknak összepakolni és elvonulni. Többen közülük ugyanis sokszáz kilométerről érkeznek Kalocsára, kifejezetten a gasztronómiai eseményen történő részvétel céljából, és nem maradnak a fesztivál végéig, ami épp a főzőverseny lezárulta után, szombat délutántól kezdi a nagyobb tömegeket megmozdítani.

A főzőcsapatok ezért a Parkgondozó Kft. főbejárata és a Hagyományok Háza által közrefogott parkolóban lesznek elhelyezve, könnyítve a le- és felpakolást a nevező csapatok számára. A szükséges infrastruktúra dr. Magóné Tóth Gyöngyi fesztiváligazgató elmondása alapján itt is adott, Németh József főszervező óvatosabban fogalmaz, ő azt mondja, „a puding próbája az evés”, majd eldől, beválik-e az új helyszín, ahol természetesen felállításra kerül a Bogrács színpad is (míg a másik két színpad, a szabadtéri és a sétányszínpad a parkon belül várja majd a közönséget).

Alakul az idei „Kalocsai nyár” kínálata az Érsekkertben. Újabb nevekkel bővül a nálunk koncertezők sora!
bővebben ...

A Venesz-díjas séf arról is örömmel számolt be, hogy már alakul a résztvevő csapatok mezőnye. Többen jelezték Kalocsáról és például Foktőről, hogy jönni fognak, de sikerült csapatokat idecsábítani Pándról, Mohácsról és Pécsről is. Lesz, aki közülük először teszi tiszteletét a Paprikás Ételek Főzőversenyén, amely étkeinek receptjeit az idén huszadik alkalommal foglalja majd színes kötetbe a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Németh József azt is elmondta, hogy az eddigi tapasztalat szerint a nevezések java jellemzően a rendezvény előtti utolsó egy hétben fut be, ahogyan a fesztiválhoz az idén ötödjére csatolt Szürkemarha Pörkölt Főzőversenyre is az utolsó napokban neveznek a lelkes baráti társaságok, családok, munkahelyi kollektívák – ez elsősorban az ő terepük, és az idén is változatlan feltételek mellett várják őket a szervezők.

Aki tehát ringbe szállna a kalocsai gasztrocsatákon elnyerhető rangos díjakért, címekért, serlegekért, az jelezheti részvételi szándékát a kulturaliskozpont@kalocsa.hu, illetve a csajdacsarda@freemail.hu email-címeken, olvasható a felhívás a fesztivált jegyző művelődési központ közösségi oldalán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés