2022. 05. 22.
Júlia, Rita
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Korai Fejlesztő Központot adták át Kalocsán – A Pünkösdi Nevelőszülői Hálózat munkáját segíti

Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 18., 08:36

A Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózat Dél- Magyarországi Szakmai Egységének Kalocsai Fejlesztő Központját június 8- án, kedden adták át. Az állami gondoskodásban élő gyermekek részére kialakított intézmény épülete frekventált helyen, a belvárosban, az Arany János utca 38. szám alatt található. Az ünnepség hangulatát a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek műsora tette ünnepélyesebbé.

Családias, bensőséges hangulat fogadta a vendégeket a Korai Fejlesztő Központ kalocsai átadó ünnepségén, amelyen az intézmény ötletének megszületéséről, annak megvalósításáról Szigeti Károlyné, a szolgálat munkatársa tájékoztatta a megjelenteket. Mint elhangzott, öt évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy Kalocsán létrehozzanak egy korai fejlesztéssel foglalkozó központot, így elmondható: hosszú út vezetett a megvalósításáig.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A fejlesztőközpont létrehozását elsősorban az indokolta, hogy a nevelőszülői hálózathoz kerülő gyermekek többségének szüksége van rendszeres és folyamatos fejlesztésre, azonban ezt a társszervezetek nem bírják kapacitással. Ennek fényében örömmel számolhatok be arról, hogy maradéktalanul sikerült véghezvinnünk mindazt, amit célként kitűztünk”– mondta Karsa Andrea.

A Pünkösdi Gyermekjóléti Szolgálat főigazgatója hozzátette:

Ezekben a fejlesztőközpontokban gyógypedagógus kollégák foglalkoznak nemcsak a gyerekekkel, hanem a nevelőszülőkkel is. Azokat az apró, pici mozdulatokat, tornagyakorlatokat, masszázsgyakorlatokat, amiket otthon is el tudnak végezni megtanulják, ráadásként eszközöket is biztosítunk mindehhez. Ezáltal megvalósulhat, hogy napi szinten, minél korábbi időpontban a gyerekeink fejlesztése megtörténik.” Az eseményen Simon Zoltán, Kalocsa alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a városban egy új intézmény nyitja meg kapuját. Mint elhangzott, ezt a jóérzést csak fokozza, hogy az új intézmény a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek érdekeit szolgálja.

Mindannyian tudjuk, hogy egy ember életében lehetnek nehéz pillanatok, lehetnek olyan események, amelyek negatívan befolyásolják az életét. Különösen tragikus, egyúttal fontos, ha ez egy gyermekkel kapcsolatban történik. Ilyen esetekben mindenkinek kötelessége összefogni: az államnak, az egyházaknak, a városoknak, az embereknek, mindenkinek annak érdekében, hogy a gyerekek életét jobbá és sikeresebbé tudjuk tenni. Kalocsa Város Önkormányzata nevében ezúttal is szeretném megköszönni a Magyar Pünkösdi Egyháznak azt a karitatív és közösségépítő tevékenységét, amit a városban és országosan tapasztalunk.” – hangsúlyozta Simon Zoltán.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Bálint Miklós, a kalocsai gyülekezet lelkipásztora mondott imát, majd áldását adta az épületre és a benne folyó tevékenységre.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés