2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ifistáink tizennégy év után újra bajnoki aranynak örülhettek

Tamás Ferenc  |  2019. 06. 11., 11:31

Kiemelkedő eredménysort produkálva a megyei ifjúsági mezőny élén végzett a Gyuricza János edzette Kalocsa szépreményű junior csapata, ráadásul úgy, hogy huszonnégy mérkőzéséből huszonegyszer is győztesen hagyhatta el a pályát.

Már az őszi szezon után is szenzációként tálaltuk portálunkon, hogy a Gyuricza-tanítványok százszázalékos teljesítménnyel vonulhattak téli pihenőre, amivel már akkor megelőlegeztük nekik a bajnoki címet is. Így, a záráskor az edzőt elsősorban a bajnokság második félidejéről faggattuk, arra kérve, hogy foglalja össze a második etap történéseit.


Forrás: Tamás Ferenc

– A tavaszi szezonra tél tábornak miatt két hetes csúszással indult a felkészülésünk is, ám

az edzéslátogatottság ki tudja miért (?), nem érte el még az elfogadható szintet sem,

ami sajnos jellemző volt a szezon során. Három edzőmeccsel azért sikerült hangolódnunk a rajtra, de az őszi „hibátlan” bizonyítványunkba ekkor már számunkra méltatlan érdemjegyek kerültek.

Már az első meccsen Lajosmizsén egy vereségbe futottunk bele,

rögtön hozzátenném, kritikán aluli hozzáállással és játékkal, majd Félegyházán is „zakóztunk”, ám már javuló csapatmunkával. Aztán

a folytatásban már kidomborodott a csapat igazi teljesítménye,

hiszen egy döntetlen mellett (Kiskőrös), zsinórban újabb kilenc győzelmet arattunk. Utánpótlás edzőként azért

az egyik szemem igencsak sír, míg a másik azért nevet.

Sír, mert mindannyian tudjuk, hogy a dolgos hétköznapokon igazán munkát nem tettünk bele. Nevet, mert

tizennégy év után így is bajnoki címet ünnepelhettünk.

Mindezt szeretném megköszönni játékosaim valamennyi korábbi edzőjének, valamint Kohány Balázsnak, a felnőttek edzőjének, akivel harmonikusan tudtunk együtt dolgozni, a bajnokság során. Azért jó érzéssel tölt el, hogy olyan tehetséges játékosokkal tudtuk segíteni a felnőtteket, mint Tóth Levente vagy Lakatos-Lengyel Márton. Remélem ez a pozitív tendencia folytatódik majd az új bajnoki idényben is.

De nézzük az elért eredményeket a számok tükrében is.

Kalocsai FC         24           21           1             2             120–15 64p.


A fenti eredménysor 89 százalékos csapatteljesítménynek felel meg, ami valóban dicséretes és egyedülálló az utóbbi évtizedben.

Az egész csapatra jellemző volt a stabilitás a szezonban, amelyet a mindössze 15 kapott gólunkkal szemben 120(!) adott találatunk fényesen igazol.

A házi gólkirályunk Katus Ricsi lett 24 góljával, de ki tudja mennyit ért volna el, ha a Szabadszállás és a Kelebia elleni meccseket lejátszhattuk volna. Őt Farkas Zalán és Markó Renátó követte a legjobb gólvadászaink listáján 22–22 remekbe szabott találattal.

Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek, aki a sikerek kiharcolásában segített bennünket és a szurkolóknak, akik már a mi mérkőzéseinkre is kilátogattak. Külön köszönöm a csapat nevében Bolvári „Bogyó” Lászlónak a kiemelt főtámogatónknak, aki egy pünkösdi „hosszúhétvégével” ajándékozta meg a csapatot a horvátországi tengerparton. De köszönet jár mindazoknak is, akik önzetlenül segítették a csapategység formálódását, amikor a felajánlott finom ételeikkel és italokkal a meccsek után a fiúkat megvendégelték. És természetesen nem utolsó sorban a játékosaimnak, akik ezt a sikert elérték.

Akik pályára léptek a KFC U19-es csapatában a 2018/19-es bajnoki évad során: Vatai Adrián, Szőgyi Kevin (kapusok); Vass Zoltán, Matos Tamás, Kovács Máté, Vörös Andor, Zorván Marcell, Vinkó Benjamin, Balogh Tamás, Borka Norman (védők); Böjtös Áron, Matos Balázs, Tóth Levente, Csesznók Ármin, Lakatos-Lengyel Márton, Gubányi Ferenc (középpályások); Farkas Zalán, Rigó Patrik, Markó Renátó, Varga Alex, Katus Richárd, Bányai Edvin, Kolompár Márk, Leták Zsolt, Torják Erik (csatárok). Edző: Gyuricza János.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés