2022. 05. 25. szerda
Orbán
: 385 Ft   : 361 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nagy erejű robbanás Kiskőrös belterületén – Két súlyos sérültet mentőhelikopter szállított Pécsre és Budapestre

Nagy erejű robbanás Kiskőrös belterületén – Két súlyos sérültet mentőhelikopter szállított Pécsre és Budapestre
Zsiga Ferenc  |  2022. 05. 15., 08:52

Nagy erejű robbanás következtében kidőlt egy kiskőrösi ház egyik fala és kigyulladt a tetőszerkezete május 14-én, szombaton. A robbanásnak két súlyos sérültje van, egyikük állapota válságos.

Az először a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján hírül adott esetről Kovács Andrea, a szervezet szóvivője elmondta: az égő épületet a kiskőrösi, kalocsai és a kiskunhalasi tűzoltók oltották el. A helyszín közeléből két sérültet vitt kórházba a mentőhelikopter.

A helyszínről szármaszó információnk szerint Kiskőrös belterületén, az Alkotmány utcában lévő, nem lakott házban egy valószínűleg engedéllyel működtetett pálinkafőző készülék robbanhatott fel. A detonáció idején egy 50 éves férfi és fia tartózkodott a megrongálódott épületrészben.


Forrás: BAON


Az apa súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt válságos állapotban, mentőhelikopterrel szállították Pécsre, míg fiát súlyos sérülésekkel, ugyancsak mentőhelikopter vitte Budapestre.

Mint megtudtuk, mindkét férfi testének 70-80 százaléka megégett, amely gyakran az élettel összeegyeztethetetlen állapot. A szomszédok a robbanás hangjára rohantak ki az utcára és azt tapasztalták, hogy a detonáció olyan nagy erejű volt, hogy még bútorokat is kivitt a házból. A két sérült férfin a szomszédok próbáltak segíteni, de szinte sokkolta őket a látvány: a szerencsétlenül járt embereknek leégett a haja, vérző, nyílt sebeik voltak a sérülésektől és az égéstől.

A rendőrség bűnügyi technikusai, valamint a tűzoltóság szakértői azonnal megkezdték a helyszíni vizsgálatot, a robbanás keletkezésének a pontos okát szakértők próbálják majd kideríteni. Ám ez utóbbi vélhetően hosszabb időt vesz majd igénybe, a sérültek egyelőre nincsenek meghallgatható állapotban.

Amint újabb információk birtokában jutunk, az esetre visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 25., 10:12
A fiút egy ferencvárosi szállodában fogták el a TEK-esek. A fiatal részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Még >>>
2022. 05. 24., 16:21
Az elkövető a könyökével megütötte a nő száját, leverte a szemüvegét, valamint betörte telefonjának a kijelzőjét. Még >>>
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés