2022. 01. 16.
Gusztáv
: 355 Ft   : 310 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2020. március 13.
2020. 03. 13., 12:33
Korábban már beszámoltunk arról, hogy az EMMI szervezésében Térzene Program indul az 5000 főnél nagyobb népességű településeken. A nyitóalkalom ma lesz: 14 órától a Filharmónia Rézfúvós Együttes játszik a sétálóutcában. A továbbiakban hétről-hétre minden pénteken számíthatunk újabb és újabb fellépőkre a sétálóutcai helyszínen.

A programról már korábban is írtunk, akkor általánosságban mutatva be a kezdeményezést. Ezúttal a mai napi programot ajánljuk olvasóink figyelmébe, bemutatva a városunkba látogató zenekart.
A mai alkalommal kapcsolatban tegnap úgy nyilatkozott a zenekar, hogy - mivel az óvintézkedéseket tartamazó kormányzrendelet szerint az 500 fösnél nagyobb szabatéri rendezvényeket kell lemondani, ennek pedig aligha lenne akkora közönsége - a térzenei koncertet megtartják. Az épp ma hűvösre, szelesre fordult idő ugyanakkor nem kedvez a szabadban muzsikálásnak és zenehallgatásnak, ha pedig trázendít az eső, az keresztülhúzhatja a szervezők és fellépők számításait...

A Filharmónia Rézfúvós Együttes

A ma fellépő zenekar tagjai a dél-dunántúli régió professzionális muzsikusai, akik hasonlóan gondolkodnak hivatásukról, a rézfúvós előadó-művészetről.

REPERTOÁRJUK SZÉLESKÖRŰ ÉS SOKOLDALÚ, AMELYBEN RENESZÁNSZ-, BAROKK-, KLASSZIKUS-, ROMANTIKUS-, 20. SZÁZADI MŰVEK ÉS ÁTIRATOK SZEREPELNEK.

Az együttes rendszeresen mutatja be saját feldolgozásait, átiratait. Fellépéseik élményteli pillanatokat kínálnak a klasszikus zene iránt érdeklődőknek és a kikapcsolódásra vágyó közönség számára egyaránt. A klasszikus zene mellett jazz, filmzene, népzenei és könnyűzenei feldolgozások is megtalálhatók repertoárjukban.

A portálunkat informáló szervezők tájékoztatása szerint a programsorozatnak ma, március 13-án indul az internetes oldala, ahol folyamatosan frissülő információt találhat a közönség a Térzene programról.
Azonban a www.terzene.hu oldalon egyelőre csak a program logója látható.

A jövő heti térzenei előadás részleteiről, amennyiben információhoz jutunk, tájékoztatjuk olvasóinkat!502

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK