2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bufurc bácsi meséi 16. – Az ifjú Bufurc szerelembe esik

Illés György Cinó  |  2018. 08. 25., 20:05
Kapcsolódó
téma cikkei (29)

Lássatok csodát: András Róbert mostani írásában az ifjú Bufurc nem keveredik semmi slamasztikába! Vagy mégis? Ahogy vesszük, mi számít annak!

Az biztos, hogy ezúttal nem kellett sem trágyalében dagonyáznia, sem üvegszilánkokon ücsörögnie, mint más, korábbi történeteiben, amikor szoknyák után járt. Ezúttal nem történik semmi ilyesmi! Pedig ebben az epizódban is nagyot dobban az ifjú Bufurc szíve – márpedig azt, hogy hatalmas szíve van, senki el nem vitathatja –, és mégse! De mi hozhatta lázba a mi jó Bufurcunkat? Naná, hogy a nők!

Az ifjú Bufurc szerelembe esik

Boldogult házas éveim után a hétvégi apukák táborát növeltem szerény személyemmel. Lányom, már kisiskolás korában magába szívhatta az igazi, füstös, sörszagú kocsmák hangulatát, mert ötletszegény apukája ettől jobb „kulturális” programot nem igazán tudott kitalálni neki. Anyáméknál megebédeltünk, és a délutáni alvás után, mentünk a Sport kocsmába, ahol amúgy is szabadidőm számottevő részét töltöttem el.

A törzsvendégek közt mindenféle ember volt: szobafestő, költő, népművelő, tanár, tanácsi dolgozó: mindenki szerette itt kipihenni a napi fáradalmakat. Én ebben a közegben éreztem igazán jól magam, kislányomnak is tetszett, a jólelkű „kocsmabútorok” kedvesek voltak vele. Darts-oztunk, csocsóztunk, flippereztünk. Lányom mindig büszkén mesélte a mamának, aki nagyon mérges volt a kocsmázás miatt, hogy milyen jól ment neki a játék, és hogy megyünk máskor is.

Történt egyszer, hogy lányom egy kis „igazi kultúrát” is szívjon magába, nagyon kreatívan kitaláltam, hogy a hétvégi kocsma helyett cirkuszba viszem el. Meg is beszéltem egy barátommal, aki megirigyelte tőlem a szingli életet, és ő is belépett a hétvégi apukák táborába, hogy együtt visszük lányainkat szórakozni.

De volt feleségem keresztül húzta számításaim, ő akarta a „babérokat learatni”, és elvinni lányunkat a cirkuszba. Barátom szintén így járt. Ha már megvettük a jegyeket, gondoltuk, megnézzük a bohócot meg az állatokat.

A Sport kocsmában megtörtént az alaphangulat-teremtés.
Abban az időben még a cirkusz elég felkapott helynek számított, nagyon sokan voltak. A bohóc, aki önkénteseket hívott a színpadra, és a miniszoknyás, túlsminkelt, vigyorgó söráruslány nagyon jó hangulatot teremtett.

Engem az utóbbi hozott inkább lázba, olyannyira, hogy az 5 doboz Swechater után már a sátron kívül ölelgettem, és randit kértem tőle. Egy idő után kénytelen voltam belátni, hogy én nem vagyok akkora hatással rá, mit ő rám. Azzal nyugtattam önérzetem, hogy egy cirkuszoslány civilekkel nem barátkozik. Vettem tőle pár doboz sört még, és visszamentem barátom mellé.

Gyorsan kihevertem a cirkuszoslány kosarát, mert újabb, egy 182 cm-es, kék szemű, vörös hajú „lehetőséget” fedeztem fel két sorral lejjebb. Ismertem őt névről, de nem igazán beszéltem még vele. Megragadva az alkalmat, odaültem mellé, minden hódítási tudományom bevetve megkérdeztem szomjas-e, és már nyújtottam is neki a kibontott dobozos sört. Megdicsértem sudár termetét, szép kék szemeit, hogy én mindig ilyenről álmodoztam, meg hogy igazából már régóta tetszik nekem, csak nem mertem kezdeményezni.

Valami csak hatással volt rá, vagy a félszeg udvarlásom, vagy a két Swechater sör, mert kötélnek állt, hogy a műsor után találkozunk a Barokk kávéházban.

Haza rohantam rendbe szedtem magam, felhúztam a „csajozós”, kedvenc 501-esemet magamra locsoltam vagy negyed üveg Rockford arcszeszt, és néztem milyen randi ajándékot vihetnék. Kimentem a szőlőlugashoz, leszedtem két nagy fürt kecskecsöcsűt, és beraktam dzsekim nagy belső zsebeibe.

Mire a kávéházba értem, a fürtök elég viseltesek lettek. Az ajtóban még kiszedtem a zsebeimből őket, az asztalhoz igyekezve végigszórtam szőlőszemekkel a futó szőnyeget, olyannyira, hogy a fürtön alig maradt.

Azért némi hatást gyakoroltam újdonsült barátnőmre, mert egész este nevetett velem. A cirkuszban elfogyasztott 7-8-9 sör hatására gátlásaim a minimálisra csökkentek, és megeredt a nyelvem. Jó hangulatban telt el az este, a fizetőpincér úr is elraccsolt egy két poént asztalunknál. A kávéház után hazakísértem, barátnőmet, és hétvégére is megbeszéltünk egy találkozót.

Boldogságtól bizseregve mentem haza, és reméltem, hogy egy jó dolog van kialakulóban. A hétvégi Galaxi diszkós randi után egy elég hosszúnak mondható, több éves, bár kissé viharos szerelem vette kezdetét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK