2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

András Róbert

Itt találod az összes cikket a „András Róbert” témában!

Kendőzetlen őszinteséggel járták körbe az alkoholizmus témáját

Kendőzetlen őszinteséggel járták körbe az alkoholizmus témáját

Pódiumbeszélgetéssel folytatódott október 25-én, szerdán a Nyílt Osztály programsorozat. Kitanics Márk klinikai szakpszichológus tartalmas, edukatív előadásai után most András Róbert, Bagó István, Kállai Sándor és Vörös István beszélgetett a kamaraterem színpadán.
2023. 10. 17., 13:49
Nyílt osztály - Őszintén az alkoholizmusról

Interaktív pódiumbeszélgetés, melynek keretein belül András Róbert, Bagó István, Kállai Sándor és Vörös István taglalják az alkoholfogyasztással, alkoholizmussal járó tévhiteket, lehetőségeket és javaslatokat - a közönség bevonásával.

2019. 03. 09., 23:17
Bufurc bácsi meséi 30. – Snecikével pontyra? Avagy: Bufurc bácsi Sebile Flatt Shad-je

Mihez kezd magával egy az italtól szabadulni akaró szenvedélybeteg? Hiszen András Róbert, alias Bufurc bácsi immár nyolcadik éve, hogy letette a poharat. Ő a horgászbotot – és később a számítógép billentyűzetét fogta a kezébe, hogy ne nyúlkáljon azért a pohárért. Horgászni már gyerekkorában is szeretett, aztán felnőttként is folytatta, mígnem kifogott egy igazi nagy halat. Snecikét. Nem vicc! Onnantól vele járt horgászni. De elúszott…

2019. 02. 23., 20:28
Bufurc bácsi meséi 29. – Potyázás a lakodalomban

Hej, a régi szép idők, amikor szívesen látták egy lagziban még az idegent is! Csak jókedv legyen! E téren pedig az ifjú Bufurcra mindig lehetett számítani! Ki is tett magáért derekasan. Erre mit tesz a hálátlan népség?!

2019. 02. 09., 19:23
Bufurc bácsi meséi 28. – Nyári munka a temetőben

A kis Bufurc már gyerekkorában is kemény munkával tanulta az emberséget, nem csoda, hogy ilyen szép szál férfi lett belőle! Nem is szállt soha egykönnyen inába a bátorsága! De azért a temető, az tényleg félelmetes hely, bárki beláthatja! Még szerencse, hogy ott voltak a bajban támaszul a jó munkatársak! Ugye? Nohiszen…

2018. 12. 29., 17:07
Bufurc bácsi meséi 25. – Ne lopj! Avagy: a VII. parancsolat

Hogyan kerülhetett a templomkertben minden bokorra gumi? Milyen gumi? Ugyan, milyen?! Hát, persze, hogy a kis Bufurc keze benne volt! És az még hagyján, mert a jómadár kis barátjának még a feje is! Pedig nem akartak ők semmi rosszat, csak földobni kicsit a környezetet – ez sikerült is! A rendszeres önvizsgálat és bűnbánat pedig szerencsére most is elhozta a föloldozást.

2018. 12. 15., 20:44
Bufurc bácsi meséi 24. – Gergő papával a szőlőben

Avagy: hogyan nem tanulta meg Bufurc már gyerekkorában a szőlőmívesség fortélyait az öregapjától... Bezzeg, hogy mire jó a tehénlepény nyáron, és mitől lesz igazán zamatos a fillérszemű sült kukorica, azt igen!

2018. 11. 03., 18:55
Bufurc bácsi meséi 21. – Gergő papával a daráskamrában

Ki gondolja azt, hogy a mi jó Bufurcunk egy láblógató, lusta ifjú volt? Lám, még a szabadidejét is szorgos munkával töltötte, hiszen tanult ő tisztességet a szülői háznál! Méghozzá leginkább nagyapjától, Gergő papától, aki sohasem nézhette a tétlenséget…

2018. 10. 20., 20:13
Bufurc bácsi meséi – Bufurc a fogathajtó, avagy „Elkötöm lovamat”

Egy igazi cowboy ez a Bufurc! Bátor, tettre kész, az anyatejjel szívta magába a lovak szeretetét, a vérében van a velük való foglalatosságok minden fortélya, nem válogatós a szeszesitalok terén, és született fogathajtó is. Nem hiszik?! Ő se gondolta volna, de, ahogy mondani szokták: „alkalom szüli…”

2018. 10. 06., 19:22
Bufurc bácsi meséi, 19. – A szomszéd ágya mindig melegebb

Jó kis cím, mi? Most aztán beindulhat a fantázia! Bufurc félrelép? De hát, mit tehet az, aki otthon nem kapja meg azt a kis, szükséges melegséget?! Ajjaj, csak a szomszéd meg ne jelenjen! De akkor már nem Bufurc-mese lenne!

2018. 09. 22., 17:39
Bufurc bácsi meséi 18. – Találkozás egy Alfa Rómeóval

Emlékszünk még a viharos szerelemre, amelyről Bufurc bácsi legutóbb mesélt? Nos, a vihar még nem ült el. Mostani történetében hősünk – megfelelő erőgyűjtés után – találkozik egy igazi Romeóval. Egy Alfával. Józan ész, ne hagyj el!

2018. 09. 08., 19:50
Bufurc bácsi meséi, 17. – A viharos szerelem

Legutóbbi meséje végén azzal búcsúzott olvasóitól Bufurc bácsi, alias András Róbert, hogy az akkor elbeszélt, kalandos éjszakával egy viharos szerelem vette kezdetét. De vajon, mi kavarhatta azokat a viharokat? Vagy csupán vihar egy pohár vízben? Naja! Csak épp nem víz, és nem egy pohár…

2018. 08. 25., 20:05
Bufurc bácsi meséi 16. – Az ifjú Bufurc szerelembe esik

Elég nagy zsivány volt a mi Bufurcunk már kicsi korában – amint azt már megtudhattuk korábbi írásaiból, aztán pedig szépen megnőtt. Ám azt, hogy hatalmas szíve van, senki el nem vitathatja tőle! És ebben a részben nagyot dobban az a szív!

2018. 08. 11., 06:49
Bufurc bácsi meséi – Bufurc, az új bringa és a cigánylányok

Bufurc bácsinak, alias András Róbertnek a meséiből apránként föltérképezhetjük a korabeli kalocsai vendéglátóhelyeket is – mintha minden helyi kricsmihez fűződne egy sztorija. Ebben a részben is fölbukkan két italozó hely is, egyúttal próbatételre kerül Bufurcnak a legnagyobb nemzeti kisebbségünkkel ápolt, híresen nyitott kapcsolata…

2018. 07. 28., 15:51
Bufurc bácsi meséi 14. – Bufurc, a szobafestő-tanuló

Vége a dőre ifjúságnak! A kis Bufurc ifjú felnőtté érett – ideje lesz valamiféle tisztességes megélhetés, mesterség után néznie! De mi legyen az? Útja a nagyvárosba, a kies megyeszékhelyre vezet.

2018. 07. 15., 09:17
Bufurc bácsi meséi 13. - Házibuli a Szőlőkben

Bufurc bácsi, alias András Róbert mai meséjében mellékszálon fölbukkan a Mackó is, de a sztori vezérmotívuma megint a csajozás… Mert szegény Bufurcot midig bajba sodorták a nők. Is.

2018. 06. 26., 14:17
Bufurc bácsi meséi 11. – Törölve

A portálunkon 2018.06.16-án Bufurc bácsi meséi 11. – Dul bácsi, a csúzli meg a madarak címmel megjelent, majd általunk 2018.06.18-án Bufurc bácsi meséi 11. – Dénes bácsi, a csúzli meg a madarak címre módosított ugyanezen a felületen megjelent írásunkat a családtagok kérésére az oldalról eltávolítottuk, egyben sajnálattal kérünk elnézést a köztiszteletnek örvendő DÚL Bácsitól és családjától a korábban itt található írásműben szereplő méltatlan szituáció közzététele miatt.

2018. 06. 02., 16:48
Bufurc bácsi meséi 10. – A kis állatbarát

Nem csak dőreséggel telt ám a kis Bufurc gyermekkora a kies pusztavilágban! Nem csak csínytevésen járt a kis fejecskéje! Az élettel teli környezet, a változatos állatvilág egy percig sem hagyta unatkozni Bufurcot – no, meg szegény édesanyját sem…

2018. 05. 19., 21:18
Bufurc Bácsi meséi 9.: A nem (fiúnak) tervezett gyerek – avagy: kis Bufurc mint nőgyógyász

Ugye, a fiúknak fütyijük van, a lányoknak puncijuk – ez egy idő után világossá válik minden gyereknek. Ám ez a fölismerés némi zavart okozott először a kis Bufurcnak, mivel korábban több sajátos részletkörülmény miatt majdnem kavarodás keletkezett szegénynek a fejében ezekkel a nemi szerepekkel kapcsolatban. Hiába, a szexuális felvilágosítás – legalábbis egy hagyományos, pota parasztcsaládban eléggé gyerekcipőben járt. Helyette meg ráadásul lányt vártak! Ami azt illeti, nem is volt szégyenlős a lányok előtt…

2018. 05. 05., 20:21
Bufurc bácsi meséi 8. – A trükkös gyerök

Vidám életük volt a szállási ’gyerököknek’, hiszen annyi jó mulatságot megörököltek elődeiktől is, meg aztán, maguk is kivették részüket az újításokból, a kis Bufurc és jó barátai esetében főképp a csínytevés terén. De ennek a mi Bufurcunknak valahogy nem volt szerencséje a zsiványsághoz – ezt eleveníti föl szerzőnk, András Róbert mai történetében.

2018. 04. 21., 22:14
Bufurc bácsi meséi – Bufurc, a bukott éjjeliőr

Hősünkre ifjúkorában csak úgy sorjázott a baj. Mert – már elvált férfiként – még mindig a kamaszos tűz hajtotta, és nem bírt a vérével! Mai elbeszélésében, amelyben szegény még az állását is elveszíti, mint cseppben a tenger, megmutatkozik a szocialista közmorál is.

2018. 04. 07., 22:53
Bufurc bácsi meséi – A nyakatekert kácsa

Hamar tovaszállt a derűs gyermekkor a mi kis Bufurcunk fölött. A régi barátok helyett jöttek újak. Ebben a visszaemlékezésben újra megjelenik mind közül a legzsiványabb, amelyik mindig ott volt, amikor Bufurc görbe utakra tévedt. Sőt, ő vitte arra! Most is mire vette rá?

2018. 03. 24., 16:54
Bufurc bácsi meséi – Bufurc a titkos randin

No, a mi kis Bufurcunknak sem kellettek mindig a barátok ahhoz, hogy bajba kerüljön! Simán ment az magától is. Főleg, ha elindult a szerelemtől begőzölt kamasz feje után! Ha horgászni ment volna, mondhattuk volna neki, hogy „szar legyen a szerencséd”! Nos, ebből az áldásból neki a mi jókívánságunk nélkül is egész rakással jutott – ahogy a mai meséjében fölidézte.

2018. 03. 10., 13:10
Bufurc bácsi meséi – A kis hittanos megpróbáltatásai a gyerekmisén

Ej, milyen nyugodt élete lehetett volna Bufurc bácsinak! Ám azok a kis ördögök, a híres „jó barátok” – ezúttal a Madarász testvérek – már megint sikerrel térítették el őt a helyes útról! András Róbert mai írásából kiderül, hogy milyen vidámság és életöröm töltötte be annak idején, a gyermekmisék alkalmából a templomot…

2018. 02. 24., 15:03
Bufurc bácsi meséi, 3. – Kis Bufurc és a jó barátok

Megérkezett Bufurc bácsi harmadik története. Most a Mocsár-családnak a két héttel ezelőtti epizódban bemutatott gasztronómiai hagyományaival az ifjú kori jó barátok is megismerkedhetnek – tudjuk, ők azok, akik később is mindig rossz útra vitték hősünket! Már akkor elkezdték…

2018. 02. 10., 14:23
Bufurc bácsi meséi 2. – Ebédkoreográfiák Mocsáréknál

Itt a második rész! Ebben András Róbert a családjuknál szokásos ebédek leírásával viszi közelebb az olvasót gyermekkora világához, egyben elkezdi bevezetni az olvasót a szerzőnek néhai édesanyjához, illetve az alkoholhoz fűződő, bonyolult kapcsolatának megismerésébe.

2018. 01. 27., 11:56
ÚJ SOROZAT!: Bufurc bácsi meséi… – Az egykori Kalocsa ízes, vicces visszaemlékezések tükrében

Szűkebb körben már terjedni kezdtek ebbéli tehetségét korábban legalább akkora tehetséggel titkoló, kalocsai író rövid elbeszélései, amelyek valós, megtörtént eseteket dolgoznak föl, nagyon érzékletes és mulatságos módon. András Róbert könnyed, olvasóbarát stílusban íródott, rövid elbeszélései olyan elementáris erejűen közérthető előadásmóddal festik elénk a korabeli Kalocsát, ami akkor is mosolyt csal az ember arcára, ha a történet egyébként nem vicces. De az. Ezért mostantól rendszeresen jelentkezünk Bufurc bácsi újabb és újabb visszaemlékezéseivel, a könnyed, de tartalmas irodalom kedvelői örömére!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK