2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bufurc bácsi meséi – Bufurc a titkos randin

2018. 03. 24., 16:54
Kapcsolódó
téma cikkei (29)

Milyen kár, hogy ma már alig tart valaki otthon jószágot! Hajh, hol van már az egykori, vidéki romantika, amely a nyolcvanas években még belengte Kalocsa külső városrészeit is! Akkor még minden városi, úri fiú is tudta, hogy hol a helye a szalmának, hol a takarmánynak, a szénának, és hol gyűlik, érik a jó trágya! Legalábbis, ha ismerte a járást… No, ahogy a mi kis Bufurcunk mai meséjéből kiderül, neki sem kellettek mindig a jó barátok ahhoz, hogy bajba kerüljön! Simán ment az magától is. Főleg, ha elindult a szerelemtől begőzölt kamasz feje után! Ha horgászni ment volna, mondhattuk volna neki, hogy „szar legyen a szerencséd”! Nos, ebből az áldásból neki a mi jókívánságunk nélkül is egész rakással jutott.

Bufurc a titkos randin

Azért, 17-18 éves koromban voltak otthon szabályok, amiket be kellett tartanom, hogy elkerüljem a fölösleges konfliktusokat.
Hétköznap nem maradhattam ki az éjszakába, csak hétvégén, mikor másnap nem volt suli. A vasárnap azért mindig becsúszott még, mert akkor volt a kihagyhatatlan, bátyai Krisztián-diszkó, ami nélkül nem lettem volna másnapos hétfőn, és nem tudtam volna élményeket mesélni egész nap a suliban Karcsinak.


Forrás: András Róbert

Szóval hétköznap elvileg helyben topi volt.
De azért kamasz a kamasz, hogy kijátssza a szabályokat. Meg a szüleit.

Történt egyszer, hogy szólt "Szöszikém", hogy festés van náluk, és ki van pakolva a szobája a garázsba. Ott is alszik, és éjjel találkozhatnánk ott!
Otthon szépen előkészítettem mindent, fél flakon Derbi dezodort magamra fújtam, kikészítettem piros, oldalt fehércsíkos melegítőm, fehér Super Ritmo cipőm (ami nagyon menő volt akkoriban köreinkben), és vártam, hogy anyámék lekapcsolják a villanyt, de még utána is vártam egy ideig, hogy biztosan elaludjanak.

Felöltöztem a sötétben, fújtam még egy kis Derbyt, biztos, ami biztos alapon, fogat mostam, de még egy kis fogkrémet el is rágicsáltam… Szobám ablakán kimásztam az udvarra. A garázsból kitoltam a kis Szimót, de be sem indítottam, csak az utcasarkon, mert nem volt benne furulya, és rettenet hangja volt.


Forrás: András Róbert

Tizenegy után elértem a „célszemély” házát, de az ajtó be volt zárva. Mivel akkor még nem volt mobiltelefon, csöngetni pedig nem lehetett, kavicsokkal dobáltam a garázskaput, és halkan szólítgattam „Szöszit”, de semmi.

Eszembe jutott, hogy azt mondta, hogy a ház hátsó kerítésénél be tudok mászni az udvarra. Hátra is mentem, a sötétben az egyik oszlopnál felmásztam a kerítésre és beugrottam. A landolásnál meglepetés ért:
„Van kerti tavuk? Nem is tudtam!”
Mert csobbantam, amikor talajt értem. De a lendülettől előre is buktam, és könyékig süppedtem bele valami puhába.
Ekkor világosodtam meg, hogy a ganélébe landoltam, jó térdig, és amibe könyékig süllyedtem az a disznótrágya, ami jó friss volt még.

Szöszi, a drága röhögve jött egy zseblámpával, én meg a meglepetéstől ledermedve még mindig térdig a lében álltam, könyékig szarosan. Én is röhögtem már, miközben levetkőztem kint az udvaron, és a kerti csapnál mostuk a ruháimat.

Ahogy bementünk a garázsba, a Derbi dezodorom illata keveredett a trágya szagával. Ennyit a romantikáról! Viszont nagyon jókat röhögtünk a szerencsétlenségemen! Hajnalban aztán vizes melegítőben motoroztam haza.

Anyukám pedig reggel csak nézett, hogy miért áznak a ruháim a kádban, és hogy-hogy cipőt pucolok kora reggel!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK