2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bufurc bácsi meséi – Bufurc a titkos randin

2018. 03. 24., 16:54
Kapcsolódó
téma cikkei (29)

Milyen kár, hogy ma már alig tart valaki otthon jószágot! Hajh, hol van már az egykori, vidéki romantika, amely a nyolcvanas években még belengte Kalocsa külső városrészeit is! Akkor még minden városi, úri fiú is tudta, hogy hol a helye a szalmának, hol a takarmánynak, a szénának, és hol gyűlik, érik a jó trágya! Legalábbis, ha ismerte a járást… No, ahogy a mi kis Bufurcunk mai meséjéből kiderül, neki sem kellettek mindig a jó barátok ahhoz, hogy bajba kerüljön! Simán ment az magától is. Főleg, ha elindult a szerelemtől begőzölt kamasz feje után! Ha horgászni ment volna, mondhattuk volna neki, hogy „szar legyen a szerencséd”! Nos, ebből az áldásból neki a mi jókívánságunk nélkül is egész rakással jutott.

Bufurc a titkos randin

Azért, 17-18 éves koromban voltak otthon szabályok, amiket be kellett tartanom, hogy elkerüljem a fölösleges konfliktusokat.
Hétköznap nem maradhattam ki az éjszakába, csak hétvégén, mikor másnap nem volt suli. A vasárnap azért mindig becsúszott még, mert akkor volt a kihagyhatatlan, bátyai Krisztián-diszkó, ami nélkül nem lettem volna másnapos hétfőn, és nem tudtam volna élményeket mesélni egész nap a suliban Karcsinak.


Forrás: András Róbert

Szóval hétköznap elvileg helyben topi volt.
De azért kamasz a kamasz, hogy kijátssza a szabályokat. Meg a szüleit.

Történt egyszer, hogy szólt "Szöszikém", hogy festés van náluk, és ki van pakolva a szobája a garázsba. Ott is alszik, és éjjel találkozhatnánk ott!
Otthon szépen előkészítettem mindent, fél flakon Derbi dezodort magamra fújtam, kikészítettem piros, oldalt fehércsíkos melegítőm, fehér Super Ritmo cipőm (ami nagyon menő volt akkoriban köreinkben), és vártam, hogy anyámék lekapcsolják a villanyt, de még utána is vártam egy ideig, hogy biztosan elaludjanak.

Felöltöztem a sötétben, fújtam még egy kis Derbyt, biztos, ami biztos alapon, fogat mostam, de még egy kis fogkrémet el is rágicsáltam… Szobám ablakán kimásztam az udvarra. A garázsból kitoltam a kis Szimót, de be sem indítottam, csak az utcasarkon, mert nem volt benne furulya, és rettenet hangja volt.


Forrás: András Róbert

Tizenegy után elértem a „célszemély” házát, de az ajtó be volt zárva. Mivel akkor még nem volt mobiltelefon, csöngetni pedig nem lehetett, kavicsokkal dobáltam a garázskaput, és halkan szólítgattam „Szöszit”, de semmi.

Eszembe jutott, hogy azt mondta, hogy a ház hátsó kerítésénél be tudok mászni az udvarra. Hátra is mentem, a sötétben az egyik oszlopnál felmásztam a kerítésre és beugrottam. A landolásnál meglepetés ért:
„Van kerti tavuk? Nem is tudtam!”
Mert csobbantam, amikor talajt értem. De a lendülettől előre is buktam, és könyékig süppedtem bele valami puhába.
Ekkor világosodtam meg, hogy a ganélébe landoltam, jó térdig, és amibe könyékig süllyedtem az a disznótrágya, ami jó friss volt még.

Szöszi, a drága röhögve jött egy zseblámpával, én meg a meglepetéstől ledermedve még mindig térdig a lében álltam, könyékig szarosan. Én is röhögtem már, miközben levetkőztem kint az udvaron, és a kerti csapnál mostuk a ruháimat.

Ahogy bementünk a garázsba, a Derbi dezodorom illata keveredett a trágya szagával. Ennyit a romantikáról! Viszont nagyon jókat röhögtünk a szerencsétlenségemen! Hajnalban aztán vizes melegítőben motoroztam haza.

Anyukám pedig reggel csak nézett, hogy miért áznak a ruháim a kádban, és hogy-hogy cipőt pucolok kora reggel!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés