2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bufurc bácsi meséi – Bufurc a titkos randin

2018. 03. 24., 16:54
Kapcsolódó
téma cikkei (29)

Milyen kár, hogy ma már alig tart valaki otthon jószágot! Hajh, hol van már az egykori, vidéki romantika, amely a nyolcvanas években még belengte Kalocsa külső városrészeit is! Akkor még minden városi, úri fiú is tudta, hogy hol a helye a szalmának, hol a takarmánynak, a szénának, és hol gyűlik, érik a jó trágya! Legalábbis, ha ismerte a járást… No, ahogy a mi kis Bufurcunk mai meséjéből kiderül, neki sem kellettek mindig a jó barátok ahhoz, hogy bajba kerüljön! Simán ment az magától is. Főleg, ha elindult a szerelemtől begőzölt kamasz feje után! Ha horgászni ment volna, mondhattuk volna neki, hogy „szar legyen a szerencséd”! Nos, ebből az áldásból neki a mi jókívánságunk nélkül is egész rakással jutott.

Bufurc a titkos randin

Azért, 17-18 éves koromban voltak otthon szabályok, amiket be kellett tartanom, hogy elkerüljem a fölösleges konfliktusokat.
Hétköznap nem maradhattam ki az éjszakába, csak hétvégén, mikor másnap nem volt suli. A vasárnap azért mindig becsúszott még, mert akkor volt a kihagyhatatlan, bátyai Krisztián-diszkó, ami nélkül nem lettem volna másnapos hétfőn, és nem tudtam volna élményeket mesélni egész nap a suliban Karcsinak.


Forrás: András Róbert

Szóval hétköznap elvileg helyben topi volt.
De azért kamasz a kamasz, hogy kijátssza a szabályokat. Meg a szüleit.

Történt egyszer, hogy szólt "Szöszikém", hogy festés van náluk, és ki van pakolva a szobája a garázsba. Ott is alszik, és éjjel találkozhatnánk ott!
Otthon szépen előkészítettem mindent, fél flakon Derbi dezodort magamra fújtam, kikészítettem piros, oldalt fehércsíkos melegítőm, fehér Super Ritmo cipőm (ami nagyon menő volt akkoriban köreinkben), és vártam, hogy anyámék lekapcsolják a villanyt, de még utána is vártam egy ideig, hogy biztosan elaludjanak.

Felöltöztem a sötétben, fújtam még egy kis Derbyt, biztos, ami biztos alapon, fogat mostam, de még egy kis fogkrémet el is rágicsáltam… Szobám ablakán kimásztam az udvarra. A garázsból kitoltam a kis Szimót, de be sem indítottam, csak az utcasarkon, mert nem volt benne furulya, és rettenet hangja volt.


Forrás: András Róbert

Tizenegy után elértem a „célszemély” házát, de az ajtó be volt zárva. Mivel akkor még nem volt mobiltelefon, csöngetni pedig nem lehetett, kavicsokkal dobáltam a garázskaput, és halkan szólítgattam „Szöszit”, de semmi.

Eszembe jutott, hogy azt mondta, hogy a ház hátsó kerítésénél be tudok mászni az udvarra. Hátra is mentem, a sötétben az egyik oszlopnál felmásztam a kerítésre és beugrottam. A landolásnál meglepetés ért:
„Van kerti tavuk? Nem is tudtam!”
Mert csobbantam, amikor talajt értem. De a lendülettől előre is buktam, és könyékig süppedtem bele valami puhába.
Ekkor világosodtam meg, hogy a ganélébe landoltam, jó térdig, és amibe könyékig süllyedtem az a disznótrágya, ami jó friss volt még.

Szöszi, a drága röhögve jött egy zseblámpával, én meg a meglepetéstől ledermedve még mindig térdig a lében álltam, könyékig szarosan. Én is röhögtem már, miközben levetkőztem kint az udvaron, és a kerti csapnál mostuk a ruháimat.

Ahogy bementünk a garázsba, a Derbi dezodorom illata keveredett a trágya szagával. Ennyit a romantikáról! Viszont nagyon jókat röhögtünk a szerencsétlenségemen! Hajnalban aztán vizes melegítőben motoroztam haza.

Anyukám pedig reggel csak nézett, hogy miért áznak a ruháim a kádban, és hogy-hogy cipőt pucolok kora reggel!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK