2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bufurc Bácsi meséi 9.: A nem (fiúnak) tervezett gyerek – avagy: kis Bufurc mint nőgyógyász

2018. 05. 19., 21:18
Kapcsolódó
téma cikkei (29)

A nemi identitás keresése minden ember számára izgalmakkal teli, rögös út, amely sok „sötétben tapogatózással” jár – itt szigorúan a kifejezés átvitt értelmében szólva! Miközben az óceán túloldalán már-már lecsengőben volt a szexuális forradalom, idehaza még sűrű homályban tette meg első lépéseit a 60-70-es évek aranykorának ifjúsága, különösképp, ha egy paraszti család késeinek mondott sarjaként cseperedett. Még a többiekénél is nehezebben indult a nemiség fölfedezése a mi kis Bufurcunknak. Aki helyett ráadásul lányt vártak! Sőt, néha lányok közé sorolták! De aztán minden jóra fordult!

Ezúttal a barátok helyett a puszta véletlen vitte bele őt a „tutiba”, megmutatva hősünknek a módot, hogy miként ragadja meg a nemek közötti különbséget!
Fogadják szeretettel Bufurc bácsi, alias András Róbert legújabb írását!

A nem tervezett gyerek

Anyukám 26 évesen szült engem, és ami azt illeti, úgy gondolom, hogy nem igazán voltam betervezve, mert később többször halottam anyukámtól, mikor valaki az ismeretségi körben ilyen idősen szült, hogy: „ezöknek is eddig nem jutott eszükbe a gyerök”, vagy „biztos nem gyütt össze nekik, lehet lombik”, vagy „löhet nem is az embörtűl van”.
De anyukám nem volt ám pletykás!

Egy szó, mint száz abban az időben, egy paraszti családban kései gyereknek számítottam. Így anyukámnak trauma volt eleve a terhesség is, nem beszélve a „korai” születésemről, hogy a várva várt Pannika helyett, egy hatalmas fejű kis fiúval kellett „megszenvednie”.

Anyám a kislánygyerek utáni vágyakozását azzal kompenzálta, hogy engem „lányosított” el amennyire csak lehetett. Mindig fehér ruhákban jártam, egy kis világos rózsaszínnel, vagy kékkel keverve, és kicsinek jóindulattal se mondható fejem tetejére csodálatos hurkát kreatívkodott hajsütővassal.

Óvott mindentől, én voltam a kis kedvenc, a szeme fénye. Különleges frizurám és öltözékem erősen rányomta bélyegét óvodás éveimre, és meg is keserítette azokat. Nemcsak a gyerekek, de az óvónők csipkelődéseinek is célpontjává váltam. Pannikának hívtak, és sokszor a lánycsapatba állítottak be játszani.
Ezt olyan nagyon nem bántam azért.

Nagy fejemmel is kilógtam a tornasorból, az összes többi fiúnak szotyifeje volt, csak az enyém görögdinnye. Van egy farsangi kép, amit senkinek se mutatok meg: az óvónők a kontraszthatás érvényesítése végett az óvoda legnagyobb fejű gyerekét, mármint engem, a legkisebb fejű lánnyal párosították össze.
Ráadásul az én krepp papír csákóm épp csak a fejem búbját takarta, holott az ugyanilyen a többieknek a szemükbe csúszott.

Anyámnak hiába mondtam, hogy vágja le a hajam fiúsra, ő minden reggel lelkesen sütögette a hajsütővassal a fejem tetejére a hurkát.

Sokszor Gergő nagyapám jött értem az oviba, ő fiúként kezelt, és rendszerint bevitt magával a Halál kocsmába, aminek nemcsak a neve volt félelmetes számomra, de a bent kiabáló, fröccsszagú kocsisok is, akik térdükre ültettek, és dicsérgettek papának:-„de szép kislány az unokád Gergő!”

Meg voltam én áldva rendesen anyám kislányimádatával. Csoda, hogy heteró lett belőlem!
Úgy nagycsoport végére került le a hurka a fejem tetejéről, és kezdtem el élni a férfiak boldog életét, de még mindig a világos színű ruhákban.
De addigra nagyon megkedveltem a hölgytársaságot!

Kis Bufurc nőgyógyászpraxisa

Akkoriban, nem úgy, mint manapság, amikor már az óvodában szexuális felvilágosítást tartanak a gyerekeknek, a szex tabu téma volt a családunkban.
A szülők nem ölelkeztek, csókolóztak a gyerek előtt, nem volt fürdés után meztelenül mászkálás a lakásban. Lehet, csak azért, mert paraszti családból származom, és az értelmiségi szülők talán nem voltak ilyen prűdök, de velem nem beszélt se anyám, se apám, se senki erről a témáról.
Így hát maradt a találgatás, és a személyes megtapasztalás.

Emlékszem, úgy 6-7 éves lehettem, anyámmal krumplit csíráztunk a pincében. Gondolom, hogy a pincéről asszociálhattam a nótára, és szórakozottan, mindenről megfeledkezve fütykörészni kezdtem az „A pincében három kavics, megfogom a csöcsöd, Maris” refrénű dalocskát.
Anyám, ahogy ráismert, csak nézett rám, aztán kitört belőle a nevetés, nem bírta abbahagyni. Én még akkor se kapcsoltam, csak mikor ő is rákezdte, de énekelve, szöveggel...

Nagyon elszégyelltem magam.
Kérdezte, hogy kitől tanultam ezt.
Nem mondtam meg, hogy a Koncz Tomitól.

***

Egyszer a szomszéd lányokkal játszottunk az udvaron, tornázgattunk: tarkóállás, bukfenc meg ilyenek. Egyszer csak az egyik lány nevetve mutogat rám: bukfenc közben kiugrott a kukacom a klott gatyámból.
A három lány követelte, hogy most már mutassam is meg nekik rendesen ezt az érdekességet. Úgy éreztem igazságosnak a dolgot, ha cserébe mind a hárman letolják nekem a bugyijukat.

Nagyon megtetszett nekünk ez a játék. Ettől fogva napi szinten játszottuk, és az ’Orvososdi’ nevet találtuk ki neki.
Ha felnőttek előtt beszéltünk róla, rövidítve csak így mondtuk:
„Játsszunk ’O’-t!”

Itt kezdődött meg nőgyógyászkarrierem, amit nem szórólapoztam, jó szakember mivoltom híre csak szájról szájra terjedt. Már más körzetekből, a szomszéd utcából is jöttek pácienseim, úgyhogy az egyik lányt asszisztensemnek kellett kineveznem.
Persze, azért „betegeskedett” ő is.

Az „SZTK” a szomszéd babaházban, a magánpraxis nálunk otthon, a darás kamrában volt. Egyszer éppen a magánrendelésen vizsgáltam a betegemet, amikor anyám bejött kukoricadaráért a tyúkoknak.
Ijedtemben majdnem beugrottam a darálóba!
A betegem, szegény a darásládán feküdt levetkőzve.
Anyámnak vörös lett a feje…

Ti mög mi az Isten agara faszát csináltok itt? Húzd föl a bugyidat, oszt takarodás haza! Veled mög majd számolok! De az eset után nem volt semmiféle letolás, csak mondta anyám:

Mög né lássak még égysző ilyesmit! Nagyon szégyelltem magam.
De a hírnév kötelez, így az SZTK rendelést a babaházban azért még folytattam, egészen addig, amíg el nem készült új házunk, és át nem költöztünk oda.
Ott is hamar beilleszkedtem, volt több gyerek…
És jó pár lány is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés