2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Csík zenekar koncertjén mulattunk

Téglás Boglárka  |  2017. 07. 07., 16:30

„Jaj, istenem, így kell annak lenni, / Kalocsáról ki kell masírozni. / Olyan vígan megyek ki belőle, / Úgysem volt egy szép szeretőm benne.”

A XXI. Duna Menti Folklórfesztivál egyetlen fizetős műsorán vehettünk részt csütörtök este. Bizonyára az ott jelenlévők egyetértenek velem, ha azt mondom: megérte kifizetni a belépő árát. Már kezdés előtt elfogyott az összes beléptető karszalag, így jegyeket is árultak, az ülőhelyek percek alatt megteltek.

Bő fél órás késéssel, de elkezdődött a Csík zenekar koncert.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Téglás Boglárka / KALOhírek


Érdemes volt várni, a zenekar sajátos hangzásvilágával, a népzenén keresztül egy pillanat alatt elvarázsolt mindenkit, és fergeteges hangulatot teremtett az Érsekkert színpadára.

Persze ehhez a remek közönség is hozzájárult. Minden dalt hatalmas vastapssal jutalmaztak, amit Csík János, a zenekar frontembere minden alkalommal szép ízesen meg is köszönt.
Ezt a sokszínű zenei élményt, amit átélhettünk, amiben részünk lehetett, nem sok mindenhez lehet hasonlítani.

Ilyen dalok csak magyar földön, magyar lélekben születnek.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Téglás Boglárka / KALOhírek

A közel 2 órás koncert végén kétszer visszatapsolta a zenekart a publikum.

A ráadásban szerepelt a Most múlik pontosan című (Quimby) dal, amit mindenki nagyon várt. A Csík Zenekar népzenei átiratának köszönhetően mára a Most múlik pontosan akkora sláger lett, hogy szinte kötelező minden népzenei fesztiválon is. Egy emberként énekelte a több száz ember.

Tomboló állva tapssal búcsúztunk a zenészektől.

Ez bizonyság arra is, hogy széles közönséggel kedveltették meg a magyar népzenét.

Jó érzésekkel teli szívvel, felejthetetlen élménnyel térhettünk haza.

Ilyenkor van az, hogy napokig megmarad a koncert hatása, mosolygós marad a hangulat, fütyörésszük, dalolásszuk a hallott dallamokat.

Annak pedig, aki lemaradt a koncertről, vagy csak szeretné visszaidézni a tegnapi hangulatot, videóink elindítását javasoljuk. Jó szórakozást hozzájuk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés