2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Csík zenekar koncertjén mulattunk

Téglás Boglárka  |  2017. 07. 07., 16:30

„Jaj, istenem, így kell annak lenni, / Kalocsáról ki kell masírozni. / Olyan vígan megyek ki belőle, / Úgysem volt egy szép szeretőm benne.”

A XXI. Duna Menti Folklórfesztivál egyetlen fizetős műsorán vehettünk részt csütörtök este. Bizonyára az ott jelenlévők egyetértenek velem, ha azt mondom: megérte kifizetni a belépő árát. Már kezdés előtt elfogyott az összes beléptető karszalag, így jegyeket is árultak, az ülőhelyek percek alatt megteltek.

Bő fél órás késéssel, de elkezdődött a Csík zenekar koncert.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Téglás Boglárka / KALOhírek


Érdemes volt várni, a zenekar sajátos hangzásvilágával, a népzenén keresztül egy pillanat alatt elvarázsolt mindenkit, és fergeteges hangulatot teremtett az Érsekkert színpadára.

Persze ehhez a remek közönség is hozzájárult. Minden dalt hatalmas vastapssal jutalmaztak, amit Csík János, a zenekar frontembere minden alkalommal szép ízesen meg is köszönt.
Ezt a sokszínű zenei élményt, amit átélhettünk, amiben részünk lehetett, nem sok mindenhez lehet hasonlítani.

Ilyen dalok csak magyar földön, magyar lélekben születnek.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Téglás Boglárka / KALOhírek

A közel 2 órás koncert végén kétszer visszatapsolta a zenekart a publikum.

A ráadásban szerepelt a Most múlik pontosan című (Quimby) dal, amit mindenki nagyon várt. A Csík Zenekar népzenei átiratának köszönhetően mára a Most múlik pontosan akkora sláger lett, hogy szinte kötelező minden népzenei fesztiválon is. Egy emberként énekelte a több száz ember.

Tomboló állva tapssal búcsúztunk a zenészektől.

Ez bizonyság arra is, hogy széles közönséggel kedveltették meg a magyar népzenét.

Jó érzésekkel teli szívvel, felejthetetlen élménnyel térhettünk haza.

Ilyenkor van az, hogy napokig megmarad a koncert hatása, mosolygós marad a hangulat, fütyörésszük, dalolásszuk a hallott dallamokat.

Annak pedig, aki lemaradt a koncertről, vagy csak szeretné visszaidézni a tegnapi hangulatot, videóink elindítását javasoljuk. Jó szórakozást hozzájuk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK