2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A Csík zenekar koncertjén mulattunk

Téglás Boglárka  |  2017. 07. 07., 16:30

„Jaj, istenem, így kell annak lenni, / Kalocsáról ki kell masírozni. / Olyan vígan megyek ki belőle, / Úgysem volt egy szép szeretőm benne.”

A XXI. Duna Menti Folklórfesztivál egyetlen fizetős műsorán vehettünk részt csütörtök este. Bizonyára az ott jelenlévők egyetértenek velem, ha azt mondom: megérte kifizetni a belépő árát. Már kezdés előtt elfogyott az összes beléptető karszalag, így jegyeket is árultak, az ülőhelyek percek alatt megteltek.

Bő fél órás késéssel, de elkezdődött a Csík zenekar koncert.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Téglás Boglárka / KALOhírek


Érdemes volt várni, a zenekar sajátos hangzásvilágával, a népzenén keresztül egy pillanat alatt elvarázsolt mindenkit, és fergeteges hangulatot teremtett az Érsekkert színpadára.

Persze ehhez a remek közönség is hozzájárult. Minden dalt hatalmas vastapssal jutalmaztak, amit Csík János, a zenekar frontembere minden alkalommal szép ízesen meg is köszönt.
Ezt a sokszínű zenei élményt, amit átélhettünk, amiben részünk lehetett, nem sok mindenhez lehet hasonlítani.

Ilyen dalok csak magyar földön, magyar lélekben születnek.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Téglás Boglárka / KALOhírek

A közel 2 órás koncert végén kétszer visszatapsolta a zenekart a publikum.

A ráadásban szerepelt a Most múlik pontosan című (Quimby) dal, amit mindenki nagyon várt. A Csík Zenekar népzenei átiratának köszönhetően mára a Most múlik pontosan akkora sláger lett, hogy szinte kötelező minden népzenei fesztiválon is. Egy emberként énekelte a több száz ember.

Tomboló állva tapssal búcsúztunk a zenészektől.

Ez bizonyság arra is, hogy széles közönséggel kedveltették meg a magyar népzenét.

Jó érzésekkel teli szívvel, felejthetetlen élménnyel térhettünk haza.

Ilyenkor van az, hogy napokig megmarad a koncert hatása, mosolygós marad a hangulat, fütyörésszük, dalolásszuk a hallott dallamokat.

Annak pedig, aki lemaradt a koncertről, vagy csak szeretné visszaidézni a tegnapi hangulatot, videóink elindítását javasoljuk. Jó szórakozást hozzájuk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK