2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatta jelöltjét a Momentum

Illés György Cinó  |  2017. 11. 29., 21:04
Kapcsolódó
téma cikkei (36)

Múlt pénteken este hat órától a Replay Music Pub (egykori Pirosarany) elkülönített helyiségében tartott jelöltbemutató sajtótájékoztatót Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője, valamint Környei Balázs, a párt Bács-Kiskun megyei 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben induló jelöltje. A helyi médiumok küldöttségeinek jelenlétében megtartott tájékoztatón Környei Balázs rövid bemutatkozása után pártja programjáról is szólt, kiemelve a térségünket élénkebben érdeklő pontokat.

A megjelent sajtómunkatársakat Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője köszöntötte. Rövid bevezetőjében elmondta: Az alkalom apropója az, hogy bemutassa Kalocsán és a körzet 29 további településén az országgyűlési képviselőválasztáson induló jelöltjüket. Emlékeztetett, hogy a Momentum november elején bejelentette, hogy megtalálták mind a 106 egyéni választói körzetben induló jelöltjüket.
Ők nagyrészt fiatalok, de akadnak köztük tapasztaltabb emberek is, a legtöbben közülük korábban nem is politizáltak, míg néhányan esetleg független önkormányzati képviselő- vagy polgármesterjelöltként már megmérették magukat.

Most mindnyájuk közös célja, hogy képviseljék a Momentum „Indítsuk be Magyarországot” című programját, amelynek mentén hazánkat nemcsak felzárkóztatni szeretnék, hanem olyan sikerországgá tenni, amelyre joggal lehetünk büszkék – amint fogalmazott Hajnal Miklós.

Hajnal Miklós pártszóvivő
Forrás: Illés György / KALOhírek

Az elérendő stratégiai célok közt a magyar népesség kivándorlásának megállítását és megfordítását említette a szóvivő elsőként, amihez mindenki számára megvalósítható, ugyanakkor kellően ambiciózus célokat tűznek ki. Reményét kifejezve, hogy ezt a programot Környei Balázs is hitelesen képviseli majd, amihez sok szerencsét kívánva átadta a szót körzetünk a Momentum támogatásával induló jelöltjének.

A Momentum jelöltje: Környei Balázs András

Budapesten született, Sashalmon, egy kis kertvárosi településrészen nőtt föl.
Kalocsa városához több szálon kötődik. Egyrészt nyolc éve megismert, kalocsai felesége révén, másrészt nyolc éve járja a várost szembesülve a helyben jellemző problémákkal, amelyek föltárására egy felmérést is végzett, valamint saját tapasztalataira is hagyatkozik – derült ki a jelölt bemutatkozásából.

Emellett diplomát is a Tomori Pál Főiskolán szerzett, gazdálkodás és menedzsment alapszakon, logisztika szakirányon.

Úgy gondolom, hogy az elvándorlás az egy nagyon fontos, kardinális kérdés ma Magyarországon, mert ha nem tudjuk ezt az elvándorlási folyamatot megállítani, akkor nagyon sokan fogják még elhagyni az országot. Az ország versenyképessége forog itt kockán.

Környei Balázs, a Momentum Bács-Kiskun megyei 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben induló jelöltje
Forrás: Illés György / KALOhírek

A híd a Momentumnál is prioritás

MÁSODIK HELYEN A KÖZLEKEDÉST EMLÍTETTE A JELÖLT,

fölhívva a figyelmet térségünk elszigeteltségére, az ország közlekedési vérkeringésétől való kívülállására.

Elsődleges pontom, hogy a kalocsai hidat meg kell építeni. A gazdaságfejlesztés kulcsát is a híd megépítésében jelölte meg Környei Balázs. A párt programszlogenjét idézve azt mondta:

Mi nem árkokat akarunk ásni, hanem hidakat építeni Ezt a fizikai hídépítés mellett átvitt értelemben, a kulturális különbözőségek és a politikai oldalak közelítésére is értelmezte Környei Balázs, együttműködésre közös munkára alapozva.

Azon kérdésünkre válaszolva, hogy egyes véleményekhez hasonlóan nem gondolják-e, hogy a paksi bővítés és a híd ügye összekapcsolódik, és az erőműépítés esetleges kudarca a híd beruházást is bedöntheti, Környei Balázs elmondta: álláspontja szerint

E KÉT KÉRDÉS SEMMILYEN FORMÁBAN NEM KAPCSOLHATÓ ÖSSZE. A HÍDÉPÍTÉS ÜGYE FÜGGETLEN AZ ERŐMŰBŐVÍTÉSTŐL, ÉS A HIDAT MINDENKÉPPEN MEG KELL ÉPÍTENI.

Egyéb közlekedési gondjaink

A térség elérhetőségének javítására a közösségi közlekedés XXI. századi módjait, telekocsi és hasonló közlekedésszervezési módozatokat preferáló programjukat ajánlotta a választók figyelmébe.

Az, hogy a mai napon két és fél óra a Budapest–Kalocsa buszút, az egy százhúsz kilométeres távon nem egy modern országot jellemez. A térség közlekedési infrastruktúrája általánosságban is elavult, sok település csak igen leromlott állagú úton közelíthető meg.

Például Hajósra úgy lehessen eljutni, hogy egy jó minőségű úton, mert ez tulajdonképpen állampolgári jog. Senkise azért válasszon magának lakóhelyet, mert oda milyen a közlekedési infrastruktúra Az alsóbb rendű utak mellett kiemelte az 51-es főút Kalocsa és M9-es autópálya közti fejlesztésének szükségességét.

Szintén fontosnak tartotta a vasúti közlekedés fejlesztését, sajnálatosnak vélve, hogy ide már egy évtizede nem jár vonat.

Paks még várhat?

UGYANAKKOR A PAKS II PROJEKTRŐL CSAK KÉRDÉSRE VÁLASZOLVA EJTETT SZÓT A KÉPVISELŐJELÖLT.

Portálunk kérdése arra vonatkozott, hogy mi az álláspontjuk a Paks II beruházásról, támogatják-e, vagy ellenzik az építkezést.

Környei Balázs, a Momentum Bács-Kiskun megyei 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben induló jelöltje
Forrás: Illés György / KALOhírek

A jelölt elmondta, az energetikai terület nem szakterülete, de úgy vélte, hogy a jövőben sokkal nagyobb szerepet kell kapniuk az alternatív energiaforrásoknak, példaként említve a biogázt, amelyet például a foktői sertéstelepre kiépített biogáz-erőművel lehetne kiaknázni. A hiányzó, alternatív energiával meg nem termelhető energiát viszonylag környezetbarát gázerőművekkel pótolnák – fejtette ki Környei.

Az erőműépítés tekintetében ugyanakkor diplomatikus választ adott a képviselőjelölt:

Mi azt gondoljuk, hogy Paks II-nek a ma, 2017-ben való eldöntése még nem aktuális kérdés. Egy atomerőműnek a komplett kivitelezése tíz évet vesz igénybe, és a jelenlegi Paksi Atomerőmű 2030-ig üzemképes. Ezért az energetikai stábjuk szerint az erőműbővítésről szóló döntés még nem aktuális. Nem vetjük el az atomenergiát teljes egészében, de úgy gondoljuk, hogy egy új energiapolitikai stratégiára van szükség, amelyben nem Paks II az egyedüli elem. Több autonómiát minden területen!

Az oktatás terén programjuk nagy reformokat írt le – Mondta Környei. Úgy vélte, a mai oktatási rendszer nem a tanulók munkaerőpiacra való belépését szolgálja, hanem a központosítást. Ezért azt ígérte, hogy kormányra kerülésük esetén visszaadják az oktatási intézmények autonómiáját.

Ugyanilyen fontos az önkormányzatok autonómiájának helyreállítása. Fontos feladatnak mondta, hogy a kérdések – köztük a helyi adók ügye – helyben dőljenek el.

A Momentum kormánya nyitott lenne minden alulról jövő és szerveződő kezdeményezésre, hasonlóan a No-limpia kampányukhoz, amikor már sikeresen bevonták az embereket a közélet alakításába.

Mint a jelölt rámutatott: a képviselő elsődleges feladata a lakosság gondjainak orvoslása. Ezt a célt szolgálja a Cselekvés Körei nevű fontos akciótervük, hogy olyan közösséget hozzanak létre, akik a problémáikat részben maguk erejéből, részben állami segítséggel saját maguk megoldják.

Első lépésben a problémák föltérképezése a feladat, majd erre dolgoznak ki részletes helyi programot, amelynek bemutatását január-februárra ígérte a jelölt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK